[殭屍電影] 救殭清道夫 Vampire Cleanup Department劇情討論區

1001 回覆
76 Like 6 Dislike

明禎真係好撚正
今日去睇,但好少場
香港戲院對港產片既態度
今日去睇,但好少場
香港戲院對港產片既態度

呢個真 得4-5場 一日
依套野絕對唔差
係宣傳弱
依套野絕對唔差
係宣傳弱

呢幾年多留意返港產片
發現唔夠成本宣傳真係港產片死症
依套野絕對唔差
係宣傳弱

呢幾年多留意返港產片

唯有靠可碑
今晚去睇
而家先知原來係恆仔轉行做導演拍 首歌幾好聽不過冇口語

為咗明禎今晚一於入場睇
依套野絕對唔差
係宣傳弱

呢幾年多留意返港產片

唯有靠可碑
今晚去睇

今個月個個禮拜都有咁多大片既情況下,我覺得算多場了

最緊要係你睇完覺得好睇既話,介紹返俾身邊人知
好睇wo
雖然我開頭係為左首歌同林明禎而入場
但睇完之後覺得好睇
琴晚睇完 不過不失咁啦
結局唔係得預期咁
不過我睇個場有謝票
見到明禎bb同音音姐
今晚毒撚一個睇先
琴晚睇完 不過不失咁啦
結局唔係得預期咁
不過我睇個場有謝票
見到明禎bb同音音姐

我鍾意最後回憶片段兩人經歷,應該要播埋首歌
你一定得架
依套野絕對唔差
係宣傳弱

呢幾年多留意返港產片

唯有靠可碑
今晚去睇

係真係要支持多啲
依套野絕對唔差
係宣傳弱

呢幾年多留意返港產片

唯有靠可碑
今晚去睇

係真係要支持多啲

前幾日睇新聞話正苦鼓勵各區起多D戲院
業界人士又話應該鼓勵戲院多推廣港產片
我心諗:你做到先算啦
終於睇左,套戲係有限資金之下黎講唔錯,可以一睇既爆谷片
整體都係果d套路,小夏俾人捉走之後開始暴走,商場大戰好難睇
愛情線普普通通,如果可以講多d殭屍野就更好

同中國殭屍打交係咁架啦
我同同事講,你估我和殭屍,吸血新世紀咩。
唔排除可以有續集架,林明禎繼續係vcd成員

人屍戀條線真係太長,不過好睇過陀地驅魔人果條 個尾同tbb啲膠劇差唔多 但港產片黎講都值得入場支持
btw佢玩經典作品果啲位幾好笑:馬小玲、葉小倩

同中國殭屍打交係咁架啦

之前聽人講,我和殭屍個setting其實係劃時代
改變咗當年殭屍先生入面對殭屍個陣膠印象

同中國殭屍打交係咁架啦

冬冬

人屍戀條線真係太長,不過好睇過陀地驅魔人果條 個尾同tbb啲膠劇差唔多 但港產片黎講都值得入場支持
btw佢玩經典作品果啲位幾好笑:馬小玲、葉小倩

結局遇番個一模一樣勾起回憶,真係好鬼多電影,劇都係咁
不過睇整體ok既

同中國殭屍打交係咁架啦

之前聽人講,我和殭屍個setting其實係劃時代
改變咗當年殭屍先生入面對殭屍個陣膠印象

你地有做愛架可 無戴套架可
平心而論,成套戲始終因為係低成本出品,唔可以玩大製作
既然套戲主題係人屍可以共存
如果可以玩大規模製作,俾我係編劇,我會選擇咁玩
話殭屍其實同人一樣,都有自己既生活同社會
而且有D好殭屍仲俾人更有人性
主角因為知道呢樣野所以反對遇屍必殺
反派可以設定係想利用殭屍作惡既野心份子
呢D仲更加可以突顯出人不如屍
你地有做愛架可 無戴套架可

講起邵音音
我又諗返起佢之前參加反港獨示威
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞