[殭屍電影] 救殭清道夫 Vampire Cleanup Department劇情討論區

1001 回覆
76 Like 6 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=ivlb_Ps9XC8

聽佢好比心機試講廣東話,係特別正
https://www.youtube.com/watch?v=ivlb_Ps9XC8

聽佢好比心機試講廣東話,係特別正

等佢學多d廣東話
第時可以用流利廣東話對答
Keep住去謝票
Keep住去謝票

聽日,我公司有兩場謝票
https://www.shikoto.com/article/119315/%E6%95%91%E6%AE%AD%E6%B8%85%E9%81%93%E5%A4%AB-%E7%BA%8C.html
更新了

已睇
期待下章

夜啲再更新

更新左

希望係巴打手上
冬冬同春天會有個好既結局
謝票小隊好努力
有無講今日去邊場謝票
睇fb佢地依家係屯門ua
想見恆仔
有無講今日去邊場謝票
想見恆仔

琴日有講
次次去屯門我都番緊工
Keep住去謝票

幾有誠意
有無講今日去邊場謝票
想見恆仔

琴日有講
次次去屯門我都番緊工

https://www.shikoto.com/article/119315/%E6%95%91%E6%AE%AD%E6%B8%85%E9%81%93%E5%A4%AB-%E7%BA%8C.html
更新了

已睇
期待下章

夜啲再更新

更新左

希望係巴打手上

諗左架,都幾有趣
更新了

已睇
期待下章

夜啲再更新

更新左

希望係巴打手上

諗左架,都幾有趣

個故會有幾長
更新了

已睇
期待下章

夜啲再更新

更新左

希望係巴打手上

諗左架,都幾有趣

個故會有幾長

算長故定短故?
希望係長
啲畫面出哂 個感覺好正
更新了

已睇
期待下章

夜啲再更新

更新左

希望係巴打手上

諗左架,都幾有趣

個故會有幾長

大概七個chapter,預七萬至十萬字
更新了

已睇
期待下章

夜啲再更新

更新左

希望係巴打手上

諗左架,都幾有趣

個故會有幾長

算長故定短故?
希望係長
啲畫面出哂 個感覺好正

我寫故,由其係二次創作。未打前會先將情節幻想番做真實畫面,啲動作,表情,講野語氣,覺得ok 先正式打。
我特别鍾意作朱sir哩個角色好抵死

夜啲再更新

更新左

希望係巴打手上

諗左架,都幾有趣

個故會有幾長

算長故定短故?
希望係長
啲畫面出哂 個感覺好正

我寫故,由其係二次創作。未打前會先將情節幻想番做真實畫面,啲動作,表情,講野語氣,覺得ok 先正式打。

正宗契弟格

更新左

希望係巴打手上

諗左架,都幾有趣

個故會有幾長

算長故定短故?
希望係長
啲畫面出哂 個感覺好正

正宗契弟格

撚屌一個

更新左

希望係巴打手上

諗左架,都幾有趣

個故會有幾長

算長故定短故?
希望係長
啲畫面出哂 個感覺好正

正宗契弟格

撚屌一個

成日覺得佢背後有黑勢力支持
可以用佢來link反派組織

諗左架,都幾有趣

個故會有幾長

算長故定短故?
希望係長
啲畫面出哂 個感覺好正

正宗契弟格

撚屌一個

其實最後大boss就係朱sir
睇咗,OK但係有D位可以用得好D,舖咗唔用返………
小夏又話百年難得一見品種,但係唔接返呢個發現
教咗D符,冇用過,有張又話用咗永不超生點勁點小心用,小心用到打最後大佬唔用………
羅師傅個角色又話發明,冇咩道具拎出嚟用

女主角

諗左架,都幾有趣

個故會有幾長

算長故定短故?
希望係長
啲畫面出哂 個感覺好正

正宗契弟格

撚屌一個

其實最後大boss就係朱sir

哩D契弟做唔出咩既

反而佢請個個外國人,來歷可以深入講下,背後係有間科研公司。
睇咗,OK但係有D位可以用得好D,舖咗唔用返………
小夏又話百年難得一見品種,但係唔接返呢個發現
教咗D符,冇用過,有張又話用咗永不超生點勁點小心用,小心用到打最後大佬唔用………
羅師傅個角色又話發明,冇咩道具拎出嚟用

女主角

唔夠時間講
首先多謝樓上位巴打咁有心作續集
其實有關續集,我諗到好多ideas,但唔知會唔會吹得大得劑
希望講出來可以幫到巴打

有關殭屍起源:之前大舊駒係宣傳片曾經講過,殭屍起源最早可追溯至涿鹿之戰,話當時黃帝戰蚩尤死咗好多士兵,人用獨特方式運屍,形成殭屍起源
其實可以吹大D,話蚩尤根本係世上第一隻殭屍,而軒轅黃帝就係世上第一個殺殭屍既驅魔人,軒轅劍亦係世上第一殺殭屍武器......

VCD起源:可以講下起源VCD上一代既故事,我岩岩諗到,可以咁講
天仔有次係VCD執野,搵到張上一代VCD人合照,發現當年VCD其實好多人,但VCD眾人對VCD過去好似好忌,唔想講咁
後來交代,先知原來係秋叔叔同張一龍個代,有個VCD殭屍獵人好好打,表現傑出,更重要係,佢同天仔一樣係半人半屍(至於點變成半人半屍仲未諗到 ),但呢位人兄因為半人半屍身份,自小受盡歧視,性格亦好極端,後來發現自己半人半屍血可以整人靈屍,於是中二病發作,想整量產型人靈屍軍團,對全世界大報復,VCD班人當然要阻止佢,結果條友用一人之力整死咗VCD大部分人,只有少數人生還,大舊駒大難不死但因此跛腳,而天仔父母亦係俾條友整出來既人靈屍咬死
N年之後,呢條友終於整出人靈屍軍團,佢亦成為一大反派組織首領,亦係故事最終boss (幾似星戰anakin )

茅山術方面:既然人同殭屍有好有壞,咁茅山術士其實都應該有好有壞,壞個D會幫反派組織整量產型人靈屍軍團,好個D都會幫下好殭屍(參考可死開D啦入面,鄧顯祖點解有把防日光符傘 )
首先多謝樓上位巴打咁有心作續集
其實有關續集,我諗到好多ideas,但唔知會唔會吹得大得劑
希望講出來可以幫到巴打

有關殭屍起源:之前大舊駒係宣傳片曾經講過,殭屍起源最早可追溯至涿鹿之戰,話當時黃帝戰蚩尤死咗好多士兵,人用獨特方式運屍,形成殭屍起源
其實可以吹大D,話蚩尤根本係世上第一隻殭屍,而軒轅黃帝就係世上第一個殺殭屍既驅魔人,軒轅劍亦係世上第一殺殭屍武器......

VCD起源:可以講下起源VCD上一代既故事,我岩岩諗到,可以咁講
天仔有次係VCD執野,搵到張上一代VCD人合照,發現當年VCD其實好多人,但VCD眾人對VCD過去好似好忌,唔想講咁
後來交代,先知原來係秋叔叔同張一龍個代,有個VCD殭屍獵人好好打,表現傑出,更重要係,佢同天仔一樣係半人半屍(至於點變成半人半屍仲未諗到 ),但呢位人兄因為半人半屍身份,自小受盡歧視,性格亦好極端,後來發現自己半人半屍血可以整人靈屍,於是中二病發作,想整量產型人靈屍軍團,對全世界大報復,VCD班人當然要阻止佢,結果條友用一人之力整死咗VCD大部分人,只有少數人生還,大舊駒大難不死但因此跛腳,而天仔父母亦係俾條友整出來既人靈屍咬死
N年之後,呢條友終於整出人靈屍軍團,佢亦成為一大反派組織首領,亦係故事最終boss (幾似星戰anakin )

茅山術方面:既然人同殭屍有好有壞,咁茅山術士其實都應該有好有壞,壞個D會幫反派組織整量產型人靈屍軍團,好個D都會幫下好殭屍(參考可死開D啦入面,鄧顯祖點解有把防日光符傘 )

咁就要電視劇先夠講,好似我和殭屍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞