[殭屍電影] 救殭清道夫 Vampire Cleanup Department劇情討論區

1001 回覆
76 Like 6 Dislike
有冇人諗住5.28去台灣睇明禎演唱會

係日本

在日本演唱會?

唔係日本開

係台灣開
票房幾時有

同日開畫的中型發行電影仍算有著一定入座,當中娛藝發行、錢小豪與蔡瀚億主演的《救殭清道夫》首天於28院映逾百場下,仍獲得近4,500人次,每場平均人次逾43,推算收入接30萬。《救》片屬甄栢榮與趙善恆的首部執導長片,在演員陣容一般下,主要賣點來自殭屍題材,看來仍算是拿到類型電影的觀眾。不過這類題材電影一般於周末爬升較差,且看是次又會否有同樣狀況。

Source: http://www.hkfilmblog.com/archives/54665

在《美女與野器》開畫後,其餘新片於周末表現個別發展。當中娛藝發行的殭屍題材港片《救殭清道夫》在周四表現不弱下獲增場一成四至28院映近120場,昨獲近7500人次捧場,爬升比率約在七成二左右,每場平均人次則為64,推算收入約50萬。《救》片題材因缺乏家庭市場每每於周末爬升較弱,目前看來爬升算有交代。《救》片雖由兩位新導執導,但是看來坊間亦有一定支持者,同時為電影於三天累積接近120萬。

Source: http://www.hkfilmblog.com/archives/54697

宣傳小隊番左香港
唔知明禎bb有冇番黎呢
宣傳小隊番左香港
唔知明禎bb有冇番黎呢

應該就唔會啦,要成日一來一回
宣傳小隊番左香港
唔知明禎bb有冇番黎呢

宣傳小隊番左香港
唔知明禎bb有冇番黎呢

明禎係大馬喎 聽日到個邊第一日上救殭
宣傳小隊番左香港
唔知明禎bb有冇番黎呢

明禎係大馬喎 聽日到個邊第一日上救殭

佢ig最新果張係咪響機場
主題曲上唒itunes store同kkbox排行榜no.1
主題曲上唒itunes store同kkbox排行榜no.1

飛已買

飛已買

仲搵緊人去台灣

飛已買

仲搵緊人去台灣

我五月十九去台中旅行,玩上台北
28號睇演唱會,29號走

飛已買

仲搵緊人去台灣

我諗住25中午機去28夜機番

飛已買

仲搵緊人去台灣

淨玩台北
明禎琴晚好似已去台灣
今日台灣有佢謝票場
癡線,空中飛人

飛已買

仲搵緊人去台灣

25號約巴打你一起玩?

飛已買

仲搵緊人去台灣

25號約巴打你一起玩?

都好,但我仲搵緊人同我去台北玩
第一次同屋企人以外離開香港又唔想自己一個玩

飛已買

仲搵緊人去台灣

25號約巴打你一起玩?

我tg kaikaiming

飛已買

仲搵緊人去台灣

25號約巴打你一起玩?

我tg kaikaiming

added
套戲似啲學生作品咁

條愛情線有啲老套

男主啲演技發揮得唔好

狂舞同葉問佢都做得幾好

係班老戲骨救返套戲

如果套戲唔加條愛情線

重點講打殭屍

將班友講到職業特工隊咁

應該會引人入勝啲

支持香港電影
柒良就爽啦
劇情普通 但當小品都唔錯
林明禎
希望睇番CUT左個D
例如回憶有PART係明禎單手搭住BABYJOHN唔知做咩,好似冇出現過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞