[殭屍電影] 救殭清道夫 Vampire Cleanup Department劇情討論區

1001 回覆
76 Like 6 Dislike
你地係咪收左錢 33個正皮

俾正皮既都係打手

我地真係無錢去請打手
所以要靠你地係社交平台分享岀去

電影公司crew ?

俾正皮既都係打手

我地真係無錢去請打手

電影公司crew ?

俾正皮既都係打手

我地真係無錢去請打手

電影公司crew ?

哩句係導演同babyjohn 講

俾正皮既都係打手

我地真係無錢去請打手

電影公司crew ?

原來係咁

俾正皮既都係打手

我地真係無錢去請打手

電影公司crew ?

原來係咁

話說戲入邊babyjohn 咬甩左小夏隻牙,咁點解唔見空左一個牙位
藝人錢小豪、蔡瀚億、林明禎、邵音音等主演的殭屍題材電影上映7日,票房不俗,眾台前幕後出席海鮮宴慶功,現場氣氛熱鬧,大家都為電影好口碑及好票房,感到興奮,錢小豪更揚言:「票房過千萬,我扮殭屍畀人打。」剛從馬來西亞宣傳返港的錢小豪坦言:「套戲成績非常好,戲院都好多場爆。希望我哋《救殭清道夫》繼續食住個勢,呢兩個星期場場爆滿⋯⋯(目標幾多?)我唔貪心,過千啦!千到去二、三千萬啦!哈哈!如果票房過千萬,我請食飯。(會唔會着泳褲贈慶?)我扮殭屍畀人打啦!」錢小豪更表示稍後會相約各演員到戲院謝票。

而蔡瀚億就開心表示:「連日來,跟兩位新導演趙善恆,甄柏榮跑戲院謝票,聽到觀眾對自己說加油,實在好窩心,自己會繼續比心機拍多點本土電影。邵音音亦指多謝觀眾支持,戲中,她不時發放笑彈,其中一幕就說出閩南話對白,十分搞笑。她表示:「我6歲就去台灣,當時被台灣人恰我哋,見到我哋就打,同老師講學生打我,老師用藤條打埋我,所以我發誓一定要學好台灣話,我嘅台灣話係非常之地道。」

咩事??

咩事??

林正英

咩事??

有個網民留言話見到林正英

梁國雄議員

咩事??

當年ATV我和殭屍將以前林正英幫ATV拍既殭屍片同我和殭屍設定做同一世界觀
如果有機會拍續集,唔知會唔會參考下,將殭屍先生同呢套link埋一齊

咩事??

當年ATV我和殭屍將以前林正英幫ATV拍既殭屍片同我和殭屍設定做同一世界觀
如果有機會拍續集,唔知會唔會參考下,將殭屍先生同呢套link埋一齊

咩事??

呢期某fb page播左幾套林正英
幾好睇

有文未
去睇左一念無名再睇多次僵先
直落

有文未

今晚更新,聽日後日都會出
要諗好陳冬冬既性格,對白,要簡而精

有文未

今晚更新,聽日後日都會出
要諗好陳冬冬既性格,對白,要簡而精

同小夏相似,但要有分别
否則真係變成代替品
直落

巴打咁支持港產片
直落

巴打咁支持港產片

我都諗睇第3次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞