[殭屍電影] 救殭清道夫 Vampire Cleanup Department劇情討論區

1001 回覆
76 Like 6 Dislike
https://www.facebook.com/%E7%8E%8B%E5%A4%A9%E9%80%B8-298007653596115/

試作了少少

有冇諗住po講故台?

未必有幾多人睇,因為都要鍾意電影既人先知講咩

我一定會睇呀巴打 繼續寫 希望會擺上講故台
https://www.facebook.com/%E7%8E%8B%E5%A4%A9%E9%80%B8-298007653596115/

試作了少少

有冇諗住po講故台?

感謝,作多少少,就擺唔同地方

試作了少少

有冇諗住po講故台?

加油 作好既放條link上黎
期待個故事呀 巴打

試作了少少

有冇諗住po講故台?

期待個故事呀 巴打

其實個條link,fb 同紙言,我會keep 更新
eason 有首1874
諗到首歌想作講小夏,叫1841
趙學而係套戲到好似路人
由細到大,眼港式彊屍片咁耐,咩千篇一律嘢都係差唔多....

但 今 次 係 第一次 睇 完 會 幻 想 隻 女彊屍 會 幫 我 含!
趙學而係套戲到好似路人

講起佢,又諗起同佢同一時代既車婉婉
佢地兩個呢幾年開始多係返港產片出現
但同時又會登佢地兩個唏噓
明明兩個都係唱歌出身,但港喱對佢地既最大印象竟然係套垃圾劇
由細到大,眼港式彊屍片咁耐,咩千篇一律嘢都係差唔多....

但 今 次 係 第一次 睇 完 會 幻 想 隻 女彊屍 會 幫 我 含!

可能會唔小心咬斷
趙學而係套戲到好似路人

講起佢,又諗起同佢同一時代既車婉婉
佢地兩個呢幾年開始多係返港產片出現
但同時又會登佢地兩個唏噓
明明兩個都係唱歌出身,但港喱對佢地既最大印象竟然係套垃圾劇

皆大歡喜
由細到大,睇港式彊屍片咁耐,咩千篇一律嘢都係差唔多....

可能會唔小心咬斷

揾舊豬紅,一路引,一路揾手指點佢個鼻!

試作了少少

有冇諗住po講故台?

期待個故事呀 巴打

遲D可以叫埋明禎睇

試作了少少

有冇諗住po講故台?

期待個故事呀 巴打

遲D可以叫埋明禎睇

咁要學廣東話,睇對話
睇左,男主角既戲同愛情線唔得
我想睇既係多d茅山法術...
但都值得一睇既,當支持港產殭屍片
有冇人知而家票房幾多?
我覺得除左結局得太突然 套戲唔差
為左baby john而睇 做電影真係有待改進 會繼續支持
林明禎真係好正
明禎 有無人男朋友一路睇一路揸你
劇劇地透, 未睇嘅請回避

其實曾志偉個角色除左客串都唔算無用, 純粹比個位交代返張春天發生咩事, 如果講無用嘅話反而係個司機成日走出黎講唔好意思

成套戲劇情大路, 不過條將重點放落感情線到都ok, 當愛情片咁睇佢係成功嘅。作為殭屍片, 除左最頭同最尾之外都唔算話有啲咩驚嚇位, 不過中間教張春天啲殭屍知識有部份term都係第一次聽, 唔知後面做過research定作啦, 我個人幾鍾意呢啲位

講bug位大家都知多:
1) 張春天掃咗一個月地可以打到做咗廿年清道夫嘅葉之秋撞埋鐵絲網, 如果唔當佢主角光環好有天份, 就係葉之秋真係老 (時間係由月光推測出黎)

2) 小夏影相個pose...佢個年代應該未有...

3) 如果話, 殭屍可以超度就超度, 唔可以超度嘅就殺, 咁張春天考試果陣果隻應該係可以超度, 至少可以用符定住。我知實有人話咁考試唔通拎隻boss同佢打咩, 但我想表達嘅係, 係唔係違反左佢原本嘅rules

4) 既然班黑警已經研發到點殺殭屍, 做咩仲要多此一舉用麻醉藥。根本就係架硬話班黑警唔掂要返VCD接手

5) 張春天考試果陣小夏日光日白衝去救, 傷左對手, 成個過程應該耐過最尾比人吊起, 但之後化灰。不過可能因為吊起果陣有掂住墨線同無護住個頭所以快死啲

bug位反駁:
見到有人話電話係個肚到無溶到, 殭屍係死屍所以無咗消化功能。至於點解咁耐都仲有電, 正常電話待機模式應該頂到20日。 真正bug位應該係點解隔住個肚仲開到部機, 仲要咁光

因為佢要捉番去研究!?
暗星小花喺邊幕出
睇完見字幕先知有佢
暗星小花喺邊幕出
睇完見字幕先知有佢

報新聞
暗星小花喺邊幕出
睇完見字幕先知有佢

報新聞

因為呢套戲,我先知佢係恆仔條女
暗星小花喺邊幕出
睇完見字幕先知有佢

報新聞

一樣
暗星小花喺邊幕出
睇完見字幕先知有佢

報新聞

因為你我先知
主題曲拎埋903冠軍

估唔到會咁hit
主題曲拎埋903冠軍

估唔到會咁hit

緊係比錢谷上去架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞