上緊連登嘅警察同我入哂嚟

1001 回覆
9355 Like 151 Dislike
睇得明就唔係毅進仔啦
一句講晒,831死左幾多個
4隻字: 對牛彈琴

要明嘅一早明,唔明嘅呢世都唔會明
同支那一樣 沒有無原無故的恨
辭職啦
關於新屋嶺集中營你有冇知啲咩?
內部有冇咩流傳?
我都希望你地真係有良心既可以撐落去
唔想連我細個對你哋除暴安良嘅形象都徹底消失
真。
錯左咪認囉,認咗錯,冇腦伙記都會知上級唔攬,自己守番規矩。呢下你唔認,啲冇腦真係當你攬一世。
例如七警單嘢,判都判咗係做錯事,係要受罰,但成班去捐錢支持。
但對於極權政府/機構嚟講,認錯真係好難。
我想講現階段,如果成立到獨立調查委員會去公正徹查,已經同重組差唔多...下級犯錯,上級唔會冇責任。查完之後上上下下咁多人都清算咗,同重組都冇乜分別了。
我係你朋友 一早放咗你上老豆搵仔

利申:淺黃
嘩屌!
好彩黑警無咩樓主你呢種人,如果多,個運動一早玩撚完
你講得出呢埋野,唔理你係咪洗白都好
我寧願相信你仲有良心
如果冇信錯你既,請你辭職,公開陳述返以上既內容

明白到你會搬要養家,仔細老婆嫩出黎講
但係都請你諗下你既仔女以後會點睇你?
會唔會因為你係狗而害左佢一生既價值觀?
由細俾人蝦到大?定係掉返轉?

辭職做返個人喇
其實你開呢個post 係無用
成立獨立調查委員會 係無用
五大訴求 缺一不可
要有埋真普選,釋放所有義士,再成立獨立調查委員會 先有用
唔好正皮。
唔理講咩都好,到呢個地步只有一句

黑警死三代
擺明狗隊歸哂邊
乜柒規矩乜柒守則 唔撚洗會守
你哋啲人咩事
我姑且當佢真心
點解唯一嘅白警都要叫人走,咁咪真係全黑?

你要繼續留低喚醒啲人嘅良知,盡做
樓主,老老實實,到咗今日咁嘅地步,你出呢個po我都唔敢信到十足十,一來可以懷疑你特登出po幫成個警隊洗白(等人相信警隊仲有好多好人,呢樣嘢,我諗你都無辦法肯定啦…)

再誇張啲,可能你其實連差佬都唔係,只係不停拋啲述語出嚟,幫警隊做政治化妝…你知啦美國嘅《香港人權及民主法案》就殺到埋嚟嘞,連柒婆都想搵位閃避扮無辜…真正打傷示威者、羞辱示威者、侵犯佢哋人權嘅,就係香港警察…條法案一通過,盧sir同幾過有參與嘅高層,受制裁嘅機會其實好高…

不過咁,我想從正面啲嘅角度睇你嘅po,暫且相信你係真心(可能我戇居啦)…唔該你繼續做好自己,唔好同流合污,有能力嘅就由自己做起,影響身邊嘅其他警察,希望有部份可以回到正軌…

我真心懷念以前,可以相信香港警隊係香港巿民公僕嘅日子…不過亦真係擔心,呢啲好日子已經一去不返嘞… 如無意外,中共一定會將警隊換血,換到直接由黨指揮,呢個恐怕只係遲早問題…
點解唔走?
不了 我會揀普選 之後清算所有黑警
樓主
我都建議你盡快搵過第二份工
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞