新版iphone 11會送哂你啲資料上大陸監控

810 回覆
2667 Like 444 Dislike
好既 , 唔該巴打解釋

我炒車同大家講聲唔好意思

但最近有話香港都開始封vpn 係咪真?
上一代係esim + physical
唔係2 個physical
如果apple id改地區,改去日本美國,iCloud d嘢會唔會搬晒過去?
係過份敏感唔係合理懷疑
資料搜集都唔夠就出post唔fact checked
平時fc唔到既野就話由你吹姐
美國Apple都比你話為錢奶共跪低
侵侵吹個風話同president xi係fd又奶唔奶?
學鳩藍絲以訛傳訛真係on9
點fc
樓豬未必講錯 iphone係跟型號維修 零件會唔同

得esim + physical
以前香港版唔support 支那嘅支那電信cdma 4G
因為香港版之前係賣國際GSM版

而家齊咗bandwidths ,加上dual physical sim 係得港澳支 先有。

用經濟角度,用同一個型號絕對符合成本效益。

不過我唔會完全否定你嘅說話,雖然我好相信呢間公司。

如果大家有疑惑嘅話千祈唔好買住,最緊要自己用得舒服
iPhone 8 強國夠同美帝同一model喇
咁美帝版係唔係有監控?
正解!不推文
疑似炒車
VPNCompare已收回報導
我自己用緊的Windscribe都仲用到
不如答吓點解好地地要用支那版啦

偏偏淨係得中港澳用支那版 其他都係國際版

點解要專登用另一粒chipset?

真係覺得會冇hardware嘅backdoor咩?

利申 idog
買11Pro咪得
都唔買啦咁麻煩
香港cellular網絡spec慢慢跟足大陸
最後咪用一樣型號

大陸人落嚟買機根本唔關監控事
係因為冇稅平啲同驚中國買到假
大陸上網全實名認證 用乜機都冇用啦
其實你只要有d腦都知樓主講個d全部鳩up
算啦
Apple 柒都唔係第一日
你睇下ip8嘅賣柒蔗
係支那金呀屌
當日出咪就係畀支畜買

再加ip11非pro 版啲色
屌你小學生咩

Apple designer
傻閪都做得啦
平同埋保養問題
香港版係全世界都保
大陸版得大陸會保
咁你又點fc呀
一黎第一句就已fc
之後比人講兩句就話自己錯
咁都叫fc?
1. 貪錢=/=奶共
2. 開唔開門係香港管理層決定
咪答咗係network 問題
不過如果要安全唔好用iCloud + VPN 啦
Pro 好似都係一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞