新版iphone 11會送哂你啲資料上大陸監控

810 回覆
2667 Like 444 Dislike
支那
雲上貴州從來係視乎你個Apple Id 而非手機型號,話之你美版定乜版,用大陸apple id,雲上貴州就有權可以掂你icloud。
其實要send 資料上去實有方法

就算型號一樣都可以唔同,例如台版影相無聲但日版有

我覺得係想大陸買到香港(大陸)版,避關稅

佢地諗住出iPhone 11嘅時候關係法未出,應該係想借大陸人嚟香港買機喱招嚟避30%關稅,點知香港一齊比人制裁
你識就話姐
屌你老母
你乜柒都唔識你咪撚講啦
其實....
行雙卡既型號,所以spec 都一樣
所以Xs Max , Xr 都會同中國一樣Channel
當時全世界實體雙卡model 係得中,港,澳三地先係

而台灣版,係無行雙卡,自然係跟其他型號
日本亦然.....

所以我都唔知樓主個理據係邊到黎.....

利申:從來唔用雙卡機
杯弓蛇影
首發
佢分model都係因為唔同地方用的網絡都有些少分別

例如日本台灣版係唔support CDMA
根本無所謂支那版
如果跟樓主只講機型 都係A1863/A1864
香港一樣冇cdma 啦 和記交返個頻寬比政府啦
白痴, 硬件有無唔同我就唔知
但大陸人買港版真係貪平架咋, 你真係唔好諗太多
雖然有分港版同中國版, 但只有中國香港澳門會有physical dual sims , 都應該諗到咩野料啦

過關插機個方法攞唔到你資料姐, 但問apple 攞咪一樣, 而且中國有iCloud access
日版好似影相無靜音
一個po可以錯咁多野, 樓主反蘋果反到上哂腦

日本法例
有野想捐可以FB/TG搵我地香港自由之書阿

[澄清]國難五金課金問題—照舊課!
https://lihkg.com/thread/1521564/page/1

國難五金專訪 [開鋪事直請留意國難五金FB]
https://lihkg.com/thread/1521301/page/1

【眾籌】 已集合超過1000名巴絲感想 香港編年史
https://lihkg.com/thread/1379634/page/1

FB: 國難五金, 香港自由之書
我合理懷疑就俾人話我on9
今時今日大陸同香港7婆仲有咩做唔出

Apple 都係為咗錢而跪低
硬件上一樣
功能上限制其實係region+service provider 做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞