新版iphone 11會送哂你啲資料上大陸監控

810 回覆
2667 Like 444 Dislike
不如話iphone係大陸組裝一早裝咗後門零件變zombie機啦
推呢個comment 樓豬講到1999咁散播恐慌
仲有個原因係,大陸版機背個刻字係殘體,國際就英文。
唔通信an機?
有可能係想攪,但又係Big brother is. Watching 所以停左。仲有用個條友本身用邊間網絡商先。
你傻撚左呀?
單新聞係FBI要求APPLE配合UNLOCK, APPLE唔肯
最尾FBI搵左第三方公司黎開呀
都係買返XR
CMHK 唔駛問,SHK 好難講但佢用愛立信,李嘉誠就撐香港後生仔但用華為,佢個仆街仔就唔知啦。
Apple木馬上唔到架,安全,係因為apple要求每個app都要通過嚴格審核先能上架。

其實呢套管理哲學同中共好相似。

但如果大家擔心送中問題,自己諗邊個安全些。
我諗佢唔止一部手機啦
大約兩年前,因為icloud D 儲存比唔知咩 file 塞死咗,又delete 唔到,去咗銅記果間  Store 問天才,最後都整唔到,要打上去 system 果邊,天才要我確認係果個 account 本人,比咗果電話我聽,對家係一個講普通話嘅女人,咁其實係咪兩年前都已經將D資料送咗上去呢?

利申:我果個係 HK Store account !
不過李氏父子係2014 ,689 要殺人迫斷網時,高調咁宣佈唔會熄機,咁你可以參考下。
佢電話中心係大陸,電話中心需要資料庫
講真嗰句 Apple最多都係姿態上擦下鞋底俾少少善意中共
除咗你話中國iCloud (which 淨係影響中國人, 同埋中國法庭要拎資料直接問已經得 我唔信Apple會整backdoor) Apple做過啲咩叫得上奶共?
Keynote show wechat
其實我想講國際版/亞太版/支那版, 唔同嘅主要係收到唔同嘅頻譜
你仔細啲睇啲LTE嘅頻譜係唔同

但係有冇樓主講嘅就唔知喇
Like i said 姿態上
可以炒外國版啦
亞洲總部喺新加坡
講普通話唔出奇
宜家已經請返好多廣東話人返黎

會唔會送上大陸監控就唔知
但今年11 Pro, Pro Max真係唔再跟新加坡台灣嗰版,

大陸版QC差好多
外殼電鍍,玻璃差好遠+屏幕好多係黃Mon
裏面硬件差更加多

利申: 由iPhone 4維修iPhone拆到而家
Apple DLLM... 香港攞正牌賣國行
關乜事
你又係9up

iPhone8都仲係全球獨立點會關suica事
咩電話可以用
同問驚部6s捱唔到好耐
你真係死9upper黎架bor
你同我揾Xs邊度有中文字係背面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞