新版iphone 11會送哂你啲資料上大陸監控

810 回覆
2667 Like 444 Dislike
呢單野仲好笑
華為/中興啲嘢根本唔駛額外chips
本身product大把security vulnerabilities
Admin acc 一search就有

好多人唔熟嗰啲產品就亂咁講
同中世紀獵巫差唔多,乜柒都唔識就話人有罪要燒死佢
樓主邊會理架
不嬲都係猜測=就當係
最緊要 係鬥快講已FC
無論知唔知咩事都好 都一定要講已FC
樓豬
日版手機全部影相基本都係有聲
聽過人講好似係話怕有人偷拍
無錯
呢樣真, 反還反都唔好作D白痴野
push
LESS LIKELY囉ON9
冇撚腦
唔駛咁大隻字喇
你裝微信淘寶都錄鳩你音喇

同埋支共真係爆到iphone, 過關就唔駛你自己解鎖喇
Update次序就跟型號
系統Update內容會跟icloud地區
如果我用日本apple account 嘅iCloud 仲係用貴洲雲?
913 各大公園

914 天水圍/中學生/獅子山?

915 民陣遊行
呢d野唔駛hardware層面搞架
你部機序號認得到邊度買
esim 點會check 唔到?只要實名用network provider 一定check 到
去其他國家買得唔得
基本上國際公司要起大陸提供cloud service, 就一定係同其他地區唔同,唔只Apple...Microsoft 都一樣,佢哋要起大陸用Partner 形式,簡單講d Server 由大陸公司持有,佢哋提供技術支援……
你個標題根本想老屈apple 多過係懷疑

自己肯定唔到嘅嘢講到實牙實齒咁
樓主目的已達到
一句已FC 比人發現就深潛一陣 轉頭就上水繼續推
自然會有人睇完第一頁就正評 五毛經常性手法

不推文回覆
an狗比人揭發左用360, 即刻要開po分化了
國乜內版
十幾年都係跟唔同網絡支援分型號
AWS, Azure都大陸公司持有?
Source?
呢D 傻仔自己認左作野話TRACK唔到
由頭到尾根本唔知點解大陸冇ESIM
買前想清楚好,裝咩apps係個人問題,而出咩版本係第二個問題黎。 仲有香港仲有好多人唔過大陸關的
成篇根本9up唔駛本

一向都係用唔同網絡支援分型號
只係分配同大陸一樣既型號比香港
根本唔代表乜

仲好意思話自己果粉bor,咁多年都係咁都唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞