新版iphone 11會送哂你啲資料上大陸監控

810 回覆
2667 Like 444 Dislike

【眾籌 Youtube 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告
https://lih.kg/dRrFcS
「正視聽」逐點反駁高級五毛龍蝦秋田犬話iPhone有後門
https://lih.kg/1560278
Thanks
唔推住
樓主都on79
iphone全部都assembled in 支拿嫁啦
要加料全部都可以加
你當入面d零件係中共比而唔係apple比嫁?
https://support.apple.com/en-hk/HT208351

大家唔好爭論太多, 睇官方點答:

//If you are not a Chinese citizen residing in China mainland, you can edit the country or region setting of your Apple ID to reflect your current country or region and continue using iCloud under Apple's current terms and conditions.//

跟住好做, 將地區改番香港/Hong Kong

當然, 都係果句, 你唔信Apple, 如相信即使地區已改為香港/Hong Kong, Apple仍會有硬件係電話入面將資料送中, 咁可自行決定以後再用唔用iPhone...唔好話iPhone...基本上任可係大陸生產嘅手機都要考慮下....
其實我地未免睇得自己太高(
我覺得中共係針對大陸人
因為佢地好大部份都係黎香港買新iPhone因為平d
所以其實目的係想減少由香港流入大陸嘅有esim版嘅iPhone
而且中共都阻止唔到我地買其他地區嘅國際版iPhone
雲上貴州
買部3310用啦 100%安全 唔撚洗FC
ok,我柒咗,對唔住
Sd email 去apple / 美媒問下囉
你係要咁拗咁就算啦
我想講就係
正如印度同阿富汗都係危險一樣 你可能覺得阿富汗比較危險
但其實兩個地方一樣咁撚危險

我唔係同你嘈IPHONE定ANDROID比較安全 我係同你講你IPHONE又好ANDROID又好 人地已經有曬準備拎你資料啦 我諗唔到點解要為安全性而買IPHONE
我就想知我而家攞部iphone上深圳,班中國海關除左迫鳩我unlock部機之外仲可以有咩方法拎到我d資料
好心你就唔好為拗而拗啦
唔會,因為出廠時set左CH型號就唔會show台灣旗。同apple id 冇關。
唔會,因為出廠時set左CH型號就唔會show台灣旗。同apple id 冇關。
好多傳送門 推咗入黎
iphone7 plus ios13 地區香港 唔見有台灣旗
但打taiwan會有.
樓主會唔會send封email去美媒同apple, 叫佢地解釋下同跟下,俾d壓力apple, 咁好過我地係到估估下
我為拗而拗?
第一 佢迫鳩你的話 你就一定要UNLOCK, 除非你同自己過唔去
第二 我同你講過 佢拿你IPHONE同ANDROID資料只係方法唔同 係有冇你講所謂條線咁解 除非你唔比部機佢
第一 迫鳩我要unlock咁用乜電話都唔安全啦
第二 其實係冇方法嘅
我由第一句開始就同你講你用乜都係唔安全
公你贏,字我輸
ching你玩晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞