新版iphone 11會送哂你啲資料上大陸監控

810 回覆
2667 Like 444 Dislike
Whatsapp backup 不加密,請三思
之前蘋果香港公關都係搵北京直接幫手,只係近幾年因為香港傳媒真係投訴咗好耐,搵唔到公關又乜又呢樣個樣,先係香港搵番個人。

蘋果一早當香港係中國一部份處理,自己係iDog fans都係咁話
坐左幾耐 Apple係富士康砌機已經N年之前既事

你果D i7 i8 xs乜乜柒柒全部大陸整
美版有無事?
大陸人都唔撚care自己私隱
https://news.ltn.com.tw/amp/news/world/paper/726791

俄海關截獲 中國製熨斗、電熱壺藏間諜晶片

2013年已經有晶片
https://www.apple.com/hk/iphone/LTE/#iphone-8
你個假果粉唔好再柒d

日本以前自己全球獨立添
之後開始跟返下其他國家
但從來都唔同港行一樣
好簡單姐,你問下自己如果港行有分大陸版同東南亞版一齊開買 比你用1萬蚊買,你會買大陸版定東南亞版先。
👍大陸版 👎東南亞版
你咁叻你唔解釋?
呢個世界顏色得果咁多好難明?
呢代都唔係垃圾design 梗本就係冇design過

乜真係咁撚難明咩?
定你本身期待過高想佢創造隻新顏色出黎?
我又唔撚係撐Apple好撚勁
以事論事都又睇唔出有其他Brand好撚型
明既 連登仔只係識得笑下人唔識客觀欣賞下
自己全身都係Apple連屋企個wifi router都係

可以話比大家知iCloud跟Apple ID地區

若果仲有人話咩個Chips有後門開鎖或者乜嘢偷偷地傳D嘢上去貴州

咁我想問 如果假設佢真係偷偷地做而你又真係唔知 咁可以點

其實你驚連呢D冇證據既嘢都驚餐飽

我建議你地用Nokia 3310即可
睇埋尾段吖巴打

專家質疑 竊聽平民不合常理
但也有專家反駁,畢竟竊聽一般平民不合常理,且家電通常處於斷電狀態。科技網誌Gizmodo報導,這也有可能是一場誤會,因為無線WiFi熱水壺早已問世。The Register也質疑,從家電出現些微重量差異就能判斷出異狀,未免太不可思議。

段新聞係懷疑俄羅斯9up
大陸版iphone 可能有專用chispet, 始終佢個市場咁大,支那政府迫佢加料先有得賣正常價,如果唔係勁加佢稅
色係得咁多
但會唔會搞乜野黃色奶綠色咁戇鳩就應該得垃圾design 會咁做

咁你係外星人?
用緊連登嘅非連登用戶?
戇鳩冇藥醫型Logic
部部機都支那制,個分別就係實體dual sim 同 esim

你又搵一搵港版同其他model有咩分別?
哦,原來係一場誤會,中國大陸由頭到尾都係清白無辜嘅🙄
呢鋪一定唔買。
最多買返上一代
屌,咁你含撚啦
唔識電腦野又扮曬勁
最多去台灣買,個零鐘機,機票又唔貴
好奇一問,如果只係咁簡單,咁點解之前唔同支版一樣,今年先突然轉左一樣?
咁點解大陸政府批准iPhone係大陸發行行貨先? 你有解釋下,佢地個心態係唔會比一樣自己無辦法操控嘅野就咁可以比你通街賣
呢單野仲好笑
華為/中興啲嘢根本唔駛額外chips
本身product大把security vulnerabilities
Admin acc 一search就有

好多人唔熟嗰啲產品就亂咁講
同中世紀獵巫差唔多,乜柒都唔識就話人有罪要燒死佢
https://news.ltn.com.tw/amp/news/world/paper/726791

俄海關截獲 中國製熨斗、電熱壺藏間諜晶片

2013年已經有晶片
睇埋尾段吖巴打

專家質疑 竊聽平民不合常理
但也有專家反駁,畢竟竊聽一般平民不合常理,且家電通常處於斷電狀態。科技網誌Gizmodo報導,這也有可能是一場誤會,因為無線WiFi熱水壺早已問世。The Register也質疑,從家電出現些微重量差異就能判斷出異狀,未免太不可思議。

段新聞係懷疑俄羅斯9up
哦,原來係一場誤會,中國大陸由頭到尾都係清白無辜嘅🙄
等蘋果回應啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞