新版iphone 11會送哂你啲資料上大陸監控

810 回覆
2667 Like 444 Dislike
樓主apple其實可以告到你破產十次
希望apple唔好睇到呢個post ,放過下樓主
港版不嬲出貨包TDS-CDMA 既iPhone (7年代已經係咁)。真正拎上手才會知是港版定大陸版。
港版Model 字尾是 ZP
大陸版Model 字尾是 CH
同埋港版iPhone emoji 有中華民國旗,大陸版冇。

至於iCloud 是否送中,現乎個account set咩國家,set中國才會送中。
以下是示意圖:
送中

唔送中
樓主個post上左apple daily ?
已fc apple打緊6c信
由每日150個開始溝淡已經知喇

你而家有冇證據證明ios會自動送中先?
上面啲post都俾埋Apple回應你睇話冇
你唔信嘅都ok, 但起碼夾packet望下data返左去邊到我哋再講?
push
我覺得樓主咁警惕係無錯,用最大既惡意去揣測共產黨先係正確做法。我係話樓主動機冇錯,唔係死都唔信
FBI個單係講緊iphone冇backdoor,所以FBI搞左好耐先搵到一間以色列科技公司有能力unlock到部iphone嘅問題,另一方面android手機拮條手機線已經可以攞到你部機d資料,唔係乜柒hightech野
至於你個條link係講緊有中國網站有spyware嘅問題,咁又係兩樣野黎,唔該你搞清楚先吠
btw我由頭到尾都唔係講緊iphone100%安全,但安全過d android手機囉唔該
呢個真
真雙唔雙卡冇乜大所謂
台灣旗show唔show到就知
咁我好奇問下 如果大陸版機
我拎去香港restore 佢再login hk 既appleid 咁會唔會emoji 有返個台灣旗?
我唔係同你講緊android同iphone邊一個比較安全
我係同你講iphone一樣係唔安全
先唔好講andrOid係可以有幾唔安全 因為比較多廠商同技術 再加上都可以一條線就可以iphone入面既資料
ipad有冇事?
啱會
其實睇職員 唔得就試多幾次
其實,講到尾都係信唔信apple 嘅問題。

樓上話,跟返大陸/澳門版而出貨, 咁我又想問,之前香港用開國際版,咁有冇香港人收唔到信號? 咁點解要轉?

你話相雙sim 問題,咁之前有雙sim 嘅型號係咪大陸版? 有冇國際版,又係雙sim? 我有留意到樓上話為咗就返大陸人黎香港買機,所以會出同一個版本。

咁我又覺得好奇怪啦,大陸都有apple store,為咗就班大陸人嘅話,係大陸開store 黎做咩? 用黎做Marketing 都晒錢啦。匯率問題仲搞笑,平得幾多阿?根本大陸人都信唔過大陸先落香港買野。

Apple 奶共向錢看,出賣香港有咩出奇? 大陸夠話香港碌燈柱冇監控啦,一拆開就見真章啦。 所以我覺得樓主嘅擔心唔係冇道理。

我自己用8+,用ios 就係貪佢安全D,如果真係有後門,我買國際版水機/買返Android 機算。

唉,下年都唔知出咩機好
而加賣緊嘅舊型號 (eg iPhone 8, xs)係港版定支版?
好恐怖
安唔安全要有比較先知架喎,正如你話六呎七好高,但拍落姚明度一樣係矮仔
而家主流手機一定係iphone最安全,如果你係死都要嘈話係100%安全先得嘅話我諗你今晚早少少訓覺發個好夢實際d,又或者可以買返部noika 3310(雖則都唔係100%安全)
我都想講 點會track唔到 esim就冇imsi?
ESIM冇IMSI?會track唔到?同埋想問下係大陸apple id有後門 定係大陸+香港版apple機有後門 你解釋完先再討論落去啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞