想同大家講聲對唔住

638 回覆
2362 Like 38 Dislike
可以搭A巴E巴轉車入迪迪尼架 - 唔洗買定飛,大把旅客去到迪迪尼先買

去港豬澳 過大海賭錢 - 酒店都唔洗book. 賭場開24的,又唔洗買定飛

其實真係未必需要落機場
咁就唔洗怕禁製令
連gip同passport都唔洗帶

要影相抄牌既佢地要影就影
點告得入呀

最多高調拉人 低調放人
唔好意思都要講句分化說話 忍左成個月
班機場撚就係一班左膠
大大個春袋俾你地班左膠主導左行動方向
thats why個袋成個月都未摙爆
係因為三個月黎大家慣咗個模式 突然要轉返會有意見分歧
過兩日飛 入機場睇睇路面情況
希望可以個個都一齊遵守秩序排隊

接著落黎開左開 各項大型和你飛應該要出動 例如人鏈/和你測 製造attention
同時繼續提住 721 831
勇武真係要忍忍先
唔緊要,今日行到我腳跛我都撐你
穿咗遊客裝出到去 先發現大部分手足都著黑衫
得啦得啦 唔洗喺唔同post係咁講嘅
今次唔係要勇武入去同狗死過
我地要和理非咁癱瘓機場運作
我地唔使做特別行動
唔使上任何gear
我地只係普通市民入去

只要人數夠
塞死機場同癱瘓交通
逼到佢取消航班
我地就達成目標
唔想嘈交
只係想知 係咁有限嘅交通下
呢個場合會係勇武安全啲定和理非安全啲?
我一直都好支持勇武
亦希望你都可以詳細講下係機場應該係咩方向
勇武嘅話可以點最少被捕咁退場
只係唔想再有勇武手足犧牲
佢地每一個都係寶
一定會
好同意..
其實今日唔係要test交通咩...點解變左set rb...
當初要入機場同test交通就係因為安全
想盡快避免手足受傷被捕
set rb又係比個位人地入清你場...
講真,個人意見。

而家唔能夠寫包單黑警嘅底線響邊。
對住幾萬個完全冇裝,和理非到極致連口號都唔叫,真係排隊搭車打蛇餅塞住機場嘅人,佢地會做啲乜。呢個係風險。

而今日癱瘓到交通係因為冒風險製造左混亂場面。如果純用人力去癱瘓交通,應該更難?因為正常冇事嘅話,對家維持正常服務嘅交通,甚至加強服務,承載力係好高。
支持
個人唔建議再搞機場,由太子站事件可見無差別攻擊市民已上線。
機場遊客裝都未必保護到手足,唔否認可以增加警察分辨遊客同示威者既難度,但觀乎最近對家已經咁無底線,我好擔心只會演變成送頭

我無更好既建議,我只係覺得運動已進入下一階段,下次活動揀地點時間之餘,更要有
逃生plan a+b+c

如果樓主同其他手足檢討左,完善計劃後要再去,下次文宣可指明行動要點+裝束
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞