想同大家講聲對唔住

638 回覆
2362 Like 38 Dislike
搭船相對少人,換個角度諗如果真飛機客因爲陸路塞爆而改坐船,咁唔使手足幫手啲船都自然塞爆
係去shopping
唔緊要,起碼今日極少人被捕,停唔到飛不過癱到交通,好開始。
同意應該個個周末搞,周日搞唔搞埋大家再研究。一定要個個周末有活動,團火先唔會冷卻。
今日都係兩三點喺機場巴士總站度,啲人一見到防暴已經跑哂,係所有人咁濟,嗰陣好有走難feel,但其實雖然我係和理非,不過當時我係覺得街坊look嘅人可以繼續扮排隊,唔洗理班防暴警察
一早就話人多入去根本合法無事.....唉
今日比東涌站伏9左 大家都好無助
做法不完美 但可接受 需改善
同意你講等車入機場 搭車 等下一班車到機場接力 然後再等車出去 loop
好危險呀真係 你入到去 好難走出嚟 即使你唔衝擊啲警察都會埋嚟撩你或者你都會忍唔住 到時一出事好難走
你當佢地真係傻狗咩
我地吹左和理飛咁耐
佢地有成個星期做步處呀

佢地係一定唔會封死晒D 路圍補
青馬係佢地專登留俾和理非既生路黎
撚你地慢慢行出去
同埋驚高速捉你地會好危險

高速危險呢家野, 其實都可以利用
加油
大家對黨鐵既仇恨值蓋過左 講過好多次機場東涌係孤島 和你測已經自斷陸路 然後仲要走去搞9黨鐵做乜撚野 琴晚已經有樣板睇破壞黨鐵會封站
我唔係想分化 但係勇武還勇武 可唔可以比小小腦去勇武 雖然破壞黨鐵係人係鬼做 我地都唔知
如果咁講,根本咩都唔使做了,明白你 concern 嘅風險係存在,但而家嘅形勢唯有見招拆招
有檢討 抵讚
罰你mon晒小朋友番晒屋企先休息
咪玩啦,邊可能做到
事後檢討 推
機場要多啲測試
可接受
有改善空間

活動唔完美
但可接受
有待改善
辛苦哂各位手足同埋義載
自己今日都係東涌行咗差唔多三個鐘先有義載,行果陣真係好傍喤外驚,但一有義載出現真係好感動,d記者同first aid仲專登落車比我地走先,真係多謝哂
基本上今日既總結 係辛苦左咁多位要行公路 甚至依家仲係公路行緊既手足 手足辛苦哂
你完全無分析局勢能力
好多人包括我已經不斷提你呢樣野
但係就比你地無視/中傷
你地再繼續做大台做文宣真係會累撚死班手足
建議你地立即解散個機場group...做返一個普通抗爭者算
塞青馬收費站好似有用啲
你冇錯到!錯既係政府同黑警
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞