想同大家講聲對唔住

638 回覆
2362 Like 38 Dislike
其實冇感覺良好過,不過再打擊士氣都無補於事,不如大家一齊研究下點改善
辛苦你喇 咁勤力推機場post 最緊係係一齊改善 我愛巴打
好提議 推
最好就係有車既朋友塞左入機場條路,冇既手足就塞巴士同搞停機鐵
今日東涌一役,FA小妹鬧過中途停低左既巴絲,不停催促大家跟大隊,因為前面已經有手足行緊去青馬走…

小妹想解釋,我明行青馬好不智!
好L遠!好L攰!
但當時真係冇任何選擇,
作為小小既FA,只係一個伴讀書僮…
只想留到最後既最後…
希望唔好有手足落單被狗咬……

最重要……係我信任香港人沿路會有車接手足……唔會俾大家行足20幾K
希望大家原諒小妹既語氣…

如果今日有手足俾我鬧過…
對不起……

我唔介意陪大家去任何地方,
但好想大家係一齊…
當前面有手足行左/已經去緊A點,
我明大家轉數快,會諗Plan B,
但請記得!!!
前面既手足,我地唔可以扔低!!!

對不起大家,作為伴讀書僮無大家咁多計仔!但希望大家真係以後唔好忘記前面既手足!

對不起……如果今日無lala被我喝/鬧…
小妹道歉!對不起……
會伴讀到底!!!

92/93罷工見!!!

五大訴求,決一不可!
根本唔應該帶gear
每人諗定理由入嚟做乜,e.g. 巴膠想研究型號/情侶入嚟拍拖/飛機膠入去望飛機升降
Push
全民跳閘
全民跳閘
多謝樓主
全民跳閘
push
贊成唔black bloc 唔gear, 因為如果真係忍口唔叫口號唔rb, 帶gear黎係冇用, 班狗揾唔到借口射人打人, 當然如果黎緊佢地敢只瞄後生香港人無差別攻擊既話, 我會係害左大家既其中一個
10點11點最多機組Report 會唔會考慮同檢討下個時間
未解決到堆問題就有班人鼓吹再嚟
睇嚟對家好心急10月1前拉晒
喺東涌同機場勇武請問你點退?你無裝就算俾人搜都唔會有事,你驚咪放本行山旅遊指南入袋話嚟觀光囉
最後果句已經發生緊
所以一定要帶gear一定要blackbloc
唔好再幻想喺機場可以搞到和理非行動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞