想同大家講聲對唔住

638 回覆
2362 Like 38 Dislike
同埋成堆人都戴口罩。。我覺得無必要
繼續努力
封鐵真係一招大絕
要諗方法
而家係咪應該轉返去地區活動盡量少搭鐵
有咩事就返屋企
口罩都有必要嘅... 話就話交通壓力測試,即使即場唔拉,但狗事後都一定會清算,所以都要保護好自己
(手動複製貼上,貼得九月你就做)

和理非,好無力,好忟?
要抗爭,只有十月一前每日堅持做以下既事,係堅持,堅唔到都要堅,係呢到發誓你堅持呢個九月,就一個月:

1. 罷消費(任何福建幫、cctvb廣告、黨鐵商埸、藍紅食店)好難?勇武難唔難?
2. 低享樂(要發洩,做運動、十點9叫、唔好taobao消費食好野)
3. 每日簽最少1個聯署(實搵到)
4. 每日like and share 1個文宣post
5. 下載Twitter 開acc,每日出1個post
6. 每星期最少參與1次行動,無行動去商場涼冷氣教育自由行。
7. 每星期去連儂貼3張文宣
8. 出糧提款換美金
9. 唔好買入任何大陸公司股票
10. 轉埋你個MPF去外地基金
11. Tag或吹你身邊三個人一齊參與

諗到再加,如果你咁都做唔到,講咩野好忟好惱無野可做。
只有200萬人堅持經濟抗爭先可以制裁佢地。
今日敵人只係停交通都已經玩到我地癱癱腰
係公路上既三個鐘有極多狗車係側邊小馬路經過 佢地圍捕的話無一倖免

不過再次感謝家長車司機
YOU HAD SAVED THE DAY
一緊要大家知到衰咩 慢慢改進 唔好急於互相指責

條路仲好長 手足共勉之
推,我地真係去排隊搭巴士。
我屌你老母臭閪重黎提
講咗幾多次係要計劃清楚先好搞機場
如果唔係就係白送頭
你到底係咪鬼
今日手足已經咁辛苦
你仲咁快提下星期六
我屌你老母臭化閪死仆街
你揸撚咗個榴槤以為係春袋呀,
機場根本唔係春袋
你有出就post幾張相上黎
無相 你就同我縮返入你老母個臭閪度
so true
開學嚕 同學仔入
https://lih.kg/1523219
唔好意思借個位
好重要 幫我推上熱門
未諗到下次點做先最好

支持要有討論
屌你,對咩唔住?我無怪你!大家一齊諗下聽日可以點做好啲!
我都想講吓今日入機場

我大約 13:15 搭機鐵到機場,我係零 gear 連口罩都唔戴嘅「街坊」,當時行到巴士站人頭湧湧,但兩點幾時黑警由巴士站對出天橋開始佈防,手足們開始退後。冇耐忽然見手足們瘋湧跑走然後 set road block,之後退到地盤嗰邊(我唔知叫乜路)。當時我有出 post 話擔心大家行去地盤唔知安唔安全,因為只要黑警封埋另一邊就被包抄,根本無路可走。
Set 嘅 road block 亦完全起唔到作用 ...

之後我行到大草坪往東涌方向行,見好多手足邊行邊 block 馬路,行到國泰城開始見有一狗車戒備,當時又好擔心手足無路可走。最後行到東薈城已經開始攰,何況手足行青馬橋走 ....

我認同樓主嘅講法,full gear/black block 太明顯,狗一定針對性咁追著呢個 dress code 嚟咬,我哋無論如何都入唔到 terminal 1/2 阻塞機場運作,喺外圍就算開大片都搞唔到機場分毫,與其要冒送頭嘅風險而最終傷唔到春袋,倒不如全行街裝遊客裝塞爆交通幹道。

試想只要有 200 萬和理非嘅百分一人,就足以玩謝公共運輸要道,唔叫口號唔做任何嘢純粹排隊塞爆交通,相對風險係低好多。

大家集思廣益繼續打呢場持久戰,不氣餒不送頭為大原則。

手足們,多謝你哋嘅付出
📣9月✨✨✨逢周末✨✨✨
機場交通壓力測試

✅DO
揸車 (東涌、機場貨站+天雨車速)
call 車
搭車
路面往返機場睇風景
見隊就排

❌DON'T
入客運大樓
阻旅客
淆底兩下就散水

貨車出唔到黎就gg 了😏

#BeWATER #BeHUMBLE #BePOLITE

大家要記住 你只係搭車/揸車進行每周末嘅機場交通壓力測試 諗清諗楚目的先決定應該做啲咩

行路入機場唔係交通測試黎,唔好咁辛苦自己

冇車搭 咪抖下等到佢有車搭囉 可能一陣又彈弓手開返車呢,或者call車入囉, 持續嘅交通壓力測試,車流同人流都係細水長流嘅...每周末下午 wowwww

唔駛慌嘅 揸車同搭車姐
驚被圍困?點出入機場?傻啦,旅客搭咩出入 你咪搭咩出入 驚乜野?睇實旅客人數就得啦

交通測試就唔要入客運大樓阻到旅客嘅,咁之但係你如果真係淆到驚被困機場,驚旅客有特別通道出入? 咁咪上網買張full refund full fare Econ (冇錢?你識科技嫁麻,如何豬扒變女神?)排隊入terminal check in囉,再臨時決定都係唔飛,跟抵港旅客一齊離開囉

真係唔駛淆喎 手足 我就唔信機場危險過東涌 一粒tg都未有呀今日 琴日放題緊啦
勇武和理其實可以分割行動
有咩事都可以返去多人的地方
炒埋一碟就好難掩護前線
同意 下星期六繼續測試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞