NOKIA 6 香港幾時賣街?

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
sms已收
聽日去攞機
sms已收
聽日去攞機

等包膠
sms已收
聽日去攞機

等包膠

聽日落豐澤搏下先
sms已收
聽日去攞機

等包膠

聽日落豐澤搏下先

而家都唔夠貨派
你想買都係訂啦
sms已收
聽日去攞機

等包膠

聽日落豐澤搏下先

而家都唔夠貨派
你想買都係訂啦

唔想訂就係唔想畀佢揸住春袋,買曬畀街客先分貨畀你,唔係未試過
sms已收
聽日去攞機

等包膠

聽日落豐澤搏下先

而家都唔夠貨派
你想買都係訂啦

唔想訂就係唔想畀佢揸住春袋,買曬畀街客先分貨畀你,唔係未試過

而家係街客未必買到
值得一提的是,Nokia 6帶來近年少見的炒賣現象。有炒價的通常是貴價旗艦機,中低價手機很少有人炒。但據先達手機店東主Jeff表示,市場已預計Nokia 6正式開售當天有$300至$500炒價,甚至更高。原因可能包括,它是Nokia第一部在香港賣的Android系統手機,而且品牌有好多fans,單是Nokia鈴聲已無可代替。此外,聽聞內地也不夠貨賣,所以會來香港買機,刺激升價。
http://m.mingpao.com/pns/dailynews/web_tc/article/20170321/s00005/1490032933513#sthash.HwvBBmLQ.dpuf
原定於上周一發售的Nokia 6,由於貨期關係,決定延至明日推出。能否如期開售,仍然到時才可以知曉。然而,有店員指,由於訂購反應熱烈,現時想要訂貨的話,相信要到4月中才可以取機,反應熱烈得令人意想不到。

https://www.am730.com.hk/news/share/71636
sms已收
聽日去攞機

等包膠

聽日落豐澤搏下先

而家都唔夠貨派
你想買都係訂啦

而家係街客未必買到

所以咪話搏下,唔係就等大貨番
sms已收
聽日去攞機

等包膠

聽日落豐澤搏下先

而家都唔夠貨派
你想買都係訂啦

而家係街客未必買到

試咗機先 等大貨
sms已收
聽日去攞機

等包膠

聽日落豐澤搏下先

而家都唔夠貨派
你想買都係訂啦

而家係街客未必買到

試咗機先 等大貨

試咗demo,好多廢老霸住
sms已收
聽日去攞機

等包膠

聽日落豐澤搏下先

而家都唔夠貨派
你想買都係訂啦

而家係街客未必買到

好彩訂咗 唔係要食炒價
試左機 老實講 打機慢左d 影相慢左d
但好似好硬淨 同平時電話手感幾唔同
唔打機十分推介 打機既最好搵第二部

試咗幾耐?舊電如何?手

半個鐘 俾我老婆捉走左去睇戲
舊電無留意 不過無發熱 相機focus慢
影相我唔識 影出黎清楚睇到係我唯一要求
其實有d大部但手感又唔差
但都會等一等 xda仲未有人root到
打機好似仲慢過我部opo

試咗幾耐?舊電如何?手

呢下真
大得黎好有扎實感覺
期待出旗艦機

用緊se先覺得大
d速度唔係好掂

用一陣已經熱到媽媽聲

仆街想退訂

試咗幾耐?舊電如何?手

公道d講N6其實都有5、6年前旗艦機水準
唔打機唔影相其實都夠用
d速度唔係好掂

用一陣已經熱到媽媽聲

仆街想退訂

430都過熱? 岩岩新機setup 多野load姐
d速度唔係好掂

用一陣已經熱到媽媽聲

仆街想退訂

你算鳩數啦,係咪當人盲?
前幾頁你係咁唱衰nokia又話貼牌大陸機
我就唔信你有訂
咁多測試都無講過部機熱,我好好奇究竟係部機熱定係你臂虧
想問下係咪都有自動對焦?

我諗好難有部機要手動對焦

幾錢 想買比阿媽用
屌豐澤唔打黎 係咪唔賣比我
幾錢 想買比阿媽用

有啲細鋪開咗價
賣$2380
http://www.price.com.hk/product.php?p=246623&sh_ref=oth_b094e5b7c28835667632faa7bc04423c

咁都炒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞