NOKIA 6 香港幾時賣街?

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
其實我都係講返我係胃迅試demo機個情況 無意踩底nokia 大家唔洗咁激動,可能真係比班廢中玩到慢左

傻啦
邊會激動,只係大家傾下會唔會有其他可能啫
咁佢s430比較其他機點都係輸蝕嘅啦
但我唔認同會好似係某啲人咁講係lag到用唔到,同埋熱到reboot呢類咁奇怪嘅情況

其實都有一隻鼠姐
其實我都係講返我係胃迅試demo機個情況 無意踩底nokia 大家唔洗咁激動,可能真係比班廢中玩到慢左

好簡單,叫啲人出返一兩段片咪得,不過youtube都有開箱片
百記托價2238
百記托價2238

見到豐澤正價,可以揾下有無貨
百記托價2238

今日返工乘機玩過吓
唯一要挑剔係對焦唔算太快
百記托價2238

今日返工乘機玩過吓

相機影得慢同好易out focus
百記托價2238

今日返工乘機玩過吓

相機影得慢同好易out focus

衛訊訂左 聽日拎機

係咪衛訊

係呀 但我掃其他機無事喎 感覺上我部5X仲順過佢

德福衛訊嗰部好多廢老玩,仲要部機好熱,但係我買咗用咗幾日都冇問題,咁你慢慢信部demo嘅表現

不過咁講,5X順過佢有咩問題

論cpu速度s808仲慢過s430
5x gpu用adreno 418;nokia 6用adreno 505
5x 2GB ram;nokia 6 4GB ram
單睇硬件同跑分,5x係輸nokia 6
喺大家都係pure android嘅情況下,5x係邊個部份係順過nokia 6,我唔太肯定。

http://www.ubergizmo.com/products/lang/en_us/devices/nokia-6,nexus-5x/

唔該哂你先
咁係我柒咗啦

事實開 Game 會慢 二千蚊差唔多啦

利 睇過片
知唔知有冇原生app killer

應該冇

三天王多功掣
拉到頂果粒clear all掣算唔算
不過background同service野應該kill唔到

有冇好app killer介紹
係衛訊玩過部機 好LAG喎

咪玩啦,淨係用googlemap都順過我部v10

我淨係左右掃個桌面咋...都LAGLAG地 關唔關個動態wallpaper事

IPS MON 問題
昨日豐澤入左部俾阿媽用,手感好,moon有Lumia 種曲面。原生Android 係輕巧,不過套icon唔靚。 二千蚊真心覺得抵,同價位其他廠無得揮。等出旗艦,不過我用慣lumia所以膠機都無緊要,最緊要色靚。

邊度有貨

星期六粉嶺入,果時話最後一部,預星二三再有貨。可落訂

我淨係左右掃個桌面咋...都LAGLAG地 關唔關個動態wallpaper事

IPS MON 問題

真心唔關IPS mon事,而係胃信部部機都裝哂啲濕鳩動態wallpaper,日日夜夜咁開,唔lag都變lag
等nokia 8 supreme,港版6冇nfc
喺豐澤之前預訂

成功入手左, 但係我根據之前有巴打問過post 電量%個步驟都做唔到既

IPS MON 問題

真心唔關IPS mon事,而係胃信部部機都裝哂啲濕鳩動態wallpaper,日日夜夜咁開,唔lag都變lag

幫佢重新開機一下
喺豐澤之前預訂

成功入手左, 但係我根據之前有巴打問過post 電量%個步驟都做唔到既

試多幾次耐啲會有,我開頭都fail

IPS MON 問題

幫佢重新開機一下

冇用
開極都lag
粒u有問題

IPS MON 問題

幫佢重新開機一下

冇用
開極都lag
粒u有問題

鼠鼠仔俱樂部=shamesung打手,過街老鼠
冇機喺手扮用家
wtf , kwai fong 豐澤 話訂要兩個禮拜先有

IPS MON 問題

幫佢重新開機一下

冇用
開極都lag
粒u有問題

你好叻啊

IPS MON 問題

幫佢重新開機一下

冇用
開極都lag
粒u有問題

冇機喺手扮用家

Nokia 6 慢就係慢, 無端端話其他人係打手
又話因為ips mon, 仲夠膽話同小米差唔多 小米平一半係用緊買6系u, 貴少少係8系, 呢部nokia6 除左nokia 呢個牌子之外, 真係值$2000 咩

IPS MON 問題

幫佢重新開機一下

冇用
開極都lag
粒u有問題

冇機喺手扮用家

係啦係啦繼續屈啦
我係S記打手咁你咪係N記打手?

IPS MON 問題

幫佢重新開機一下

冇用
開極都lag
粒u有問題

冇機喺手扮用家

係啦係啦繼續屈啦
我係S記打手咁你咪係N記打手?

post咗你部機出嚟未呀????

IPS MON 問題

幫佢重新開機一下

冇用
開極都lag
粒u有問題

冇機喺手扮用家

Nokia 6 慢就係慢, 無端端話其他人係打手
又話因為ips mon, 仲夠膽話同小米差唔多 小米平一半係用緊買6系u, 貴少少係8系, 呢部nokia6 除左nokia 呢個牌子之外, 真係值$2000 咩

慢同lag 兩個概念來
快U配lag 的os vs 慢U 配順的os
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞