NOKIA 6 香港幾時賣街?

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
頭先打去鋪問,話應該係今個月尾翻貨,但Nokia 個邊未有消息。叫我一係等,一係退錢。我知道我係個間鋪排第二個,應該繼續等落去
今日喺沙田衛訊訂
好似話後日有銀色貨到
黑色都喺五月中

係咪真㗎
個sale仲話唔可以轉

佢都喺話落咗訂就無得轉色
[quote]唔好意思冇追post想問下,我4月4係豐澤落訂到而家都話未有貨算唔算正常 巴打邊間訂? 我6號先垃圾豐澤訂,宜家都未有電話打過來話有得拎

3號訂都未有

等到2046,有無人知點解無貨? 真係多人買定玩野,抽起d貨。

我估幾個原因
1.大陸需求極大,次次一返貨就秒殺哂,搞到台灣同香港嘅貨又俾咁啲大陸
2.零售商估唔到香港需求咁大,一開始各大鋪都一直抱觀望態度去賣機,始終nokia以前臨收皮前都係俾人恥笑,再加上呢幾年nokia舊客都轉會*** lg sony,大鋪唔太有信心佢哋會買返nokia。所以,一開始入貨唔多,好多都係訂一部入一部咁,而百老呢間傳統大哥就入得多啲。大鋪入貨唔到,但需求原來依然強勁,所以臨時臨緊去call貨,但大陸同台灣都係求緊貨,歐美又準備開賣嘅情況下,搞到香港大鋪根本每次攞貨都係攞到好少,搞到一拖再拖。
3.新iphone開始量產,富智康好多生產線分咗去iphone線
4. 鳩估nokia 8 nokia 9開始量產,分薄nokia 6生產線

個鋁合金殼產能會唔會好低
佢講到咁大工程咁多工序咁
質素同iphone7比如何
話說6000系鋁合金其實係最易加工, 硬度普通
[quote]唔好意思冇追post想問下,我4月4係豐澤落訂到而家都話未有貨算唔算正常 巴打邊間訂? 我6號先垃圾豐澤訂,宜家都未有電話打過來話有得拎

3號訂都未有

等到2046,有無人知點解無貨? 真係多人買定玩野,抽起d貨。

我估幾個原因
1.大陸需求極大,次次一返貨就秒殺哂,搞到台灣同香港嘅貨又俾咁啲大陸
2.零售商估唔到香港需求咁大,一開始各大鋪都一直抱觀望態度去賣機,始終nokia以前臨收皮前都係俾人恥笑,再加上呢幾年nokia舊客都轉會*** lg sony,大鋪唔太有信心佢哋會買返nokia。所以,一開始入貨唔多,好多都係訂一部入一部咁,而百老呢間傳統大哥就入得多啲。大鋪入貨唔到,但需求原來依然強勁,所以臨時臨緊去call貨,但大陸同台灣都係求緊貨,歐美又準備開賣嘅情況下,搞到香港大鋪根本每次攞貨都係攞到好少,搞到一拖再拖。
3.新iphone開始量產,富智康好多生產線分咗去iphone線
4. 鳩估nokia 8 nokia 9開始量產,分薄nokia 6生產線

個鋁合金殼產能會唔會好低
佢講到咁大工程咁多工序咁
質素同iphone7比如何
話說6000系鋁合金其實係最易加工, 硬度普通

工序吹嘅啫
但手感唔錯同好硬淨
銀白好撚靚
有D衝動想俾部黑老母,自己買銀白

銀白好撚靚

去啦,唔好有遺憾
銀白好撚靚

去啦,唔好有遺憾

小弟會用殼,因為太薄好難揸
係咪即係會有銀機賣街唔洗訂
想買部後備
想買部後備

唔洗訂嘅話我真係屌出聲

我鳩估先
大陸京東銀白色keep住有貨,仲要即日訂即日攞
所以銀白應該都幾多貨派俾香港,如果唔想等黑等到五月中嘅,可以試試買銀白
想買部後備

唔洗訂嘅話我真係屌出聲

我鳩估先
所以銀白應該都幾多貨派俾香港,如果唔想等黑等到五月中嘅,可以試試買銀白

訂咗黑

銀白有現貨嘅話退黑機訂唔得?
想買部後備

唔洗訂嘅話我真係屌出聲

我鳩估先

想買部後備

唔洗訂嘅話我真係屌出聲

我鳩估先

銀白 百記聽日有

是咪應該退款再即刻買銀白色
想買部後備

唔洗訂嘅話我真係屌出聲

我鳩估先

銀白 百記聽日有

你邊間訂?
胃訊應該可以退
想買部後備

唔洗訂嘅話我真係屌出聲

我鳩估先

銀白 百記聽日有

你邊間訂?
胃訊應該可以退

可以咩?個sale明明話唔可以

豐x ,打電話問過話可以退,不過唔肯定銀白色會有貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞