NOKIA 6 香港幾時賣街?

1001 回覆
13 Like 7 Dislike

你哋比幾多分

幾多分滿分先

0至10分

衛訊
4月22日訂
5月頭話有

你而家有

有我影左相上黎啦

點解要係衛訊訂
有野送? 定屋企樓下就有分店

衛訊有咩問題

好奇問下
我都有諗過專登去 睇下會唔會快啲有
結果係樓下csl訂係正確既
衛訊
4月22日訂
5月頭話有

你而家有

有我影左相上黎啦

點解要係衛訊訂
有野送? 定屋企樓下就有分店

衛訊有咩問題

好奇問下
我都有諗過專登去 睇下會唔會快啲有
結果係樓下csl訂係正確既

訂機only

你哋比幾多分

幾多分滿分先

0至10分

我俾9
因為之前學research話通常唔睇10分
nexus6轉呢部好唔好
定係轉影相勁既p10 plus好

唔好玩啦
805勁過430
雖然805係32-bit
但有咩缺點?
話哂都32-bit皇者

805同625差唔多lv
比較運算能力805>625
但625慳電過805

430衰過625

係俾到盡Nokia 咪贏n6 1gb ram
但N6 pure Android喎

等Nokia 8啦
好似用660
nexus6轉呢部好唔好
定係轉影相勁既p10 plus好

唔好玩啦
805勁過430
雖然805係32-bit
但有咩缺點?
話哂都32-bit皇者

805同625差唔多lv
比較運算能力805>625
但625慳電過805

430衰過625

係俾到盡Nokia 咪贏n6 1gb ram
但N6 pure Android喎

等Nokia 8啦
好似用660

Nexus 唔係pure android 係乜
幫老母買左,換左佢部紅米note
Nokia6 真係pure android,反襯出我部OP3T已經有好多額外功能
唔打機,滿意系統既流暢度
呢個年代就算係低階Spec,部機順都係理所當然,
疾就係ROM/app 寫得唔好

屎米過資料真係好撚麻煩,乜柒都同步唔上Google 既
幫老母買左,換左佢部紅米note
Nokia6 真係pure android,反襯出我部OP3T已經有好多額外功能
唔打機,滿意系統既流暢度
呢個年代就算係低階Spec,部機順都係理所當然,
疾就係ROM/app 寫得唔好

屎米過資料真係好撚麻煩,乜柒都同步唔上Google 既

咁快有貨

4月頭訂
可惜轉唔到銀白色
4月頭訂,瘋狂推遲到月尾先有,最後要左銀色

btw,用左幾日,發現以下問題,有冇巴打知道點解決?

1. 關閉按鍵燈既方法?(唔想熄燈玩機時仲瘋狂2秒又開又熄)
2. 有冇設定功能權限apps download? 部機冇內建電子郵件,檔案管理等等,連鬧鐘想set自己既音樂都唔得...仲有好多未發現,總之比set野感覺samsung lg既機麻煩
3. 一開波時set左電話號碼save係gmail account之後,完成轉唔返去save去sim咭到.
豐澤幾時有貨

而家訂,好似要到五月中

而家都五月啦
四月到而家既觀察,應該點都唔會多過三星期

屌,10號胃信訂而家都未有

1. 關閉按鍵燈既方法?(唔想熄燈玩機時仲瘋狂2秒又開又熄)
2. 有冇設定功能權限apps download? 部機冇內建電子郵件,檔案管理等等,連鬧鐘想set自己既音樂都唔得...仲有好多未發現,總之比set野感覺samsung lg既機麻煩
3. 一開波時set左電話號碼save係gmail account之後,完成轉唔返去save去sim咭到.

1. 無
2. pure android係唔會有呢堆垃圾,有就唔係叫pure android
3. 唔知,但唔係好明既然已經sync去Google id,點解仲要放落sim card咁多餘叫落後

2. 設定 - 應用程式 - 權限
設定 - 音效 - 預設鬧鐘鈴聲
電子郵件可以用gmail app,可以新增gmail 以外既電郵,例如Hotmail, yahoo, office365
檔案管理play store 有好多第三方軟件好好用,例如Solid Explorer, File Commander, OI File Manager。用第三方app 既好處係佢哋裝係咩機都一樣咁用,零學習成本
3. 呢個年代就咪鬼用sim 卡save 聯絡人啦,一個名配得一個電話係玩死自己
其實我仲想講,陸版有文件管理,又有得熄左個按鍵燈~
港版做乜閹左架?
仲以為港版係on top再加個play store~
港版做乜閹左架?

我都以為係同大陸版差唔多,因為香港版第一次開機果陣係preloaded 殘體中文加正體中文
港版做乜閹左架?

我都以為係同大陸版差唔多,因為香港版第一次開機果陣係preloaded 殘體中文加正體中文

下次更新有返掛
港版做乜閹左架?

下次更新有返掛

nokia將更新快做賣點
等睇幾時先有更新
港版做乜閹左架?

下次更新有返掛

等睇幾時先有更新

你班友機都未有,搞更新有咩用
港版做乜閹左架?

下次更新有返掛

等睇幾時先有更新

港版做乜閹左架?

下次更新有返掛

等睇幾時先有更新

仲未收到電話
呢幾日已經成日mon 住部電話
今日問過衛訊佢話五月批貨要月尾先有喎
今日問過衛訊佢話五月批貨要月尾先有喎

係咪真㗎

我聽日出去問下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞