NOKIA 6 香港幾時賣街?

1001 回覆
13 Like 7 Dislike
影相如何?
利申,: 用左4年LG Gpro無穿無爛 不過得10Gb 點都要換

Nokia 6 影
換過粒u 賣貴2000蚊都得

Nokia 7/8/9,你放心,家下用粒S430 都有得炒,佢出7/8/9唔會平﹙出啦,我會俾錢架﹚

到時應該有得同LG罪大鬥下

佢呢部個手感, 一體成型其他廠真係尾燈都見唔到, ( 佢係個MON 同個殼個種貼合係體現返當年N9 / Lumia 800 / 920 的手感 )

似係HMD 班維京人試下富士康能唔能夠體現到NOKIA 當年的工業水準

比apple訓練左咁耐,應該唔多唔少都升左級,可以比HMD訓練一下

不過要佢出返Lumia 800 隻藍色都好難。
屌米同一價錢除左相機好過nokia 6,好似都冇優勢了

都未必。﹙用開Lumia 950XL )
睇咗jerryrigeverything條片

佢啲片係必睇
nokia 6喺好硬淨

屎米相機好撚差喎
換過粒u 賣貴2000蚊都得

Nokia 7/8/9,你放心,家下用粒S430 都有得炒,佢出7/8/9唔會平﹙出啦,我會俾錢架﹚

到時應該有得同LG罪大鬥下

佢呢部個手感, 一體成型其他廠真係尾燈都見唔到, ( 佢係個MON 同個殼個種貼合係體現返當年N9 / Lumia 800 / 920 的手感 )

似係HMD 班維京人試下富士康能唔能夠體現到NOKIA 當年的工業水準

一摸手就驚訝一部低階機嘅手感造工可以咁唔錯 因為家陣大部份都係塑膠機身

成部機造工扎實,一體感極重

屌你假到咁咪撚昆人買垃圾啦

...

呢條撚樣ShameSung狗嚟 成個post得佢係度係咁吠又話熱又話乜柒,係咪俾部碌柒炸到弱智? 三叔可唔可以有啲高質啲嘅打手?

屎米相機好撚差喎

咁事實n6個相機唔得

屎米相機好撚差喎

咁事實n6個相機唔得

2千蚊budget phone 算係咁

屎米相機好撚差喎

咁事實n6個相機唔得

我用緊覺得OK
比較過zf3,有啲位zf3爆哂光,但nokia 6個光線控制都好好
清晰度就大家差唔多,但到暗位或低光時就多雜訊
始終光圈唔算大,再加上無ois
但絕對贏紅米呢類垃圾

屎米相機好撚差喎

咁事實n6個相機唔得

查實影相撳完掣到真係影到果一下點解會有delay?
雖然話係入門CPU
無理由2016年出嘅CPU影張相都會慢成咁架喎

屎米相機好撚差喎

咁事實n6個相機唔得

雖然話係入門CPU

我諗係個相機app未穩定,唔太關粒u事
其實一部android電話順唔順,唔係關哂粒u事㗎

屎米相機好撚差喎

咁事實n6個相機唔得

雖然話係入門CPU

最初我都諗係軟件問題
但係呢部嘅賣點係Pure Android麻
Pure Android搭高通U真係理解唔到點解會咁
睇咗jerryrigeverything條片

佢啲片係必睇
nokia 6喺好硬淨

見佢好用力屈都唔覺有事,佢段拆機片見到入面兩塊鋼?板真係唔驚你會屈/坐爆部機
其他垃圾機俾佢用手俾少少力已經見到明顯彎曲

中間塊金屬板仲要用19粒螺絲固定住
感覺好穩陣

屎米相機好撚差喎

咁事實n6個相機唔得

雖然話係入門CPU

最初我都諗係軟件問題

講故唔好駁故

屎米相機好撚差喎

咁事實n6個相機唔得

雖然話係入門CPU

最初我都諗係軟件問題

講故唔好駁故

你隻過街老鼠死唔斷氣
shamesung打手真係低賤

屎米相機好撚差喎

咁事實n6個相機唔得

雖然話係入門CPU

最初我都諗係軟件問題

個相機app係hmd/nokia開發,好多嘢都未算穩定
如果pure到好似pixel咁,佢應該會用google相機呢個apps
我估佢唔用google相機係留返一手俾日後旗艦機做啲差異化而用

屎米相機好撚差喎

咁事實n6個相機唔得

雖然話係入門CPU

最初我都諗係軟件問題

講故唔好駁故

過街老鼠,你好

屎米相機好撚差喎

咁事實n6個相機唔得

雖然話係入門CPU

最初我都諗係軟件問題

講故唔好駁故

過街老鼠,你好

老鼠比蛇食

屎米相機好撚差喎

咁事實n6個相機唔得

我用緊覺得OK
比較過zf3,有啲位zf3爆哂光,但nokia 6個光線控制都好好
但絕對贏紅米呢類垃圾

夜拍都真係一般
冇NFC 不了

屎米相機好撚差喎

咁事實n6個相機唔得

我用緊覺得OK
但絕對贏紅米呢類垃圾

夜拍都真係一般

$2088 唔通同Lumia 920個堆旗艦鬥咩
昨日豐澤入左部俾阿媽用,手感好,moon有Lumia 種曲面。原生Android 係輕巧,不過套icon唔靚。 二千蚊真心覺得抵,同價位其他廠無得揮。等出旗艦,不過我用慣lumia所以膠機都無緊要,最緊要色靚。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞