[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#29

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
買AD27QD 送貨好定人手拎好
唔夠力 港鐵轉車轉到頭暈
最近想買新NOTEBOOK

如果15.6" MON 用4K 其實同1080P會有咩分別?
(除左睇網頁D字細左?)

主要做文書野 WORD PDF之類 係咪會仲衰? 文件變到好細?

THANKS
call gogovan走啦
好主意
想問下有冇知道PG278QR點解set唔到165hz
係電腦nvidia個setting得150hz
係mon個osd setting都係得150hz

求救
3000畢直左右
想要2k 144
除左MG279Q 仲有冇推介
http://www.chkci.org.hk/index
香港電腦通訊節2019
展覽日期:2019年8月23日-8月26日(星期五至星期一)

所以是這個嗎?
好資訊 看來ASUS在香港真的不便宜呢
清好多 有縮放唔會細
asus在香港多了一份信仰價
21:9 唔打機 有無五千留下推介
budget $2000
因為早兩日換左張 顯示卡1660Ti
而依家用緊60Hz 所以畫面有撕裂情況
想換144Hz 1920x1080嘅mon
上網睇AOC C24G1 好似幾好
仲有冇咩推介?
同埋Topcon 144hz 做緊$999 想問好唔好?
其實雙mon有無得set到兩個mon獨立出聲?
例如同時睇戲同睇直播
草多D錢去搵大陸佬買好過啦
好啦咁唯有
新手唔識野
low-end macbook pro i5 2.7GHz連2k 144Hz會唔會lag?
34uc88

利申 用緊
只係上網
唔記得講
多數用黎文書/睇片 極少打機最多打下LOL
OK
想問下大家 我個電腦MON如果關左一個鐘頭以上
再開番 會有好多線係度閃同埋會係咁黑MON再著返
但拔左一次HDMI再拔番就無事
點解會咁?
DELL U2718Q黎
買咗部AD27QD返黎 想問下有冇網講RECOMMEND既SETTING
巴打咁快手$3999 ?
係 我琴日去買 問個工作人員 佢話其實過咗個限額 但如果我想買就照做埋3999送耳機比我
我見個盒有痴LABEL 寫明部機係第幾部 應該成個場得10部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞