[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#29

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
啲線插實晒未
淨係全屏打機先係咁
視窗mode同普通上網冇事
開NV控制面板 試下個GSYNC有冇開?定係用AMD NO
有開到,係咪要閂左佢??
試左先 睇下有冇事 如果熄左就冇事 你試下update display card driver
咁又係既
諗諗下都係唔買咁貴既mon, 是但買個濕鳩27寸算數
https://displayhdr.org/certified-products/
前兩天 VESA HDR 認證產品多了一款 EW3280U,
原本以為會不會是EW3270U的HDR600升級版本,
但結果是拿到HDR400認證...
這樣還真的好奇到底具體規格會是啥了

搞不好B.I+跟側光區控衝突嗎? HDR600一定要有側光區控
感覺應該還是4K VA就是了.

32UL750, 326M6VJRMB, CG32UQ
真的很難上市就是了, 不知道生產鋪貨哪裡有問題.
唔想淘寶買 唔知港行幾時出呢
update 左display
而家冇閃閃下,但係個掣都係撳唔到
你對1080p又有興趣
[quote][quote]唔要淘寶
陣間好似上代咁四角變色就.....
講緊邊隻???

4K $3K 以下
U2790VQ
276E8VJSB
B277K (搵唔到HK有冇 唔知幾錢)
呢幾隻邊隻好用
主要用黎打機 做MAYA 睇FILM 應該用IPS MON???
依家主要用緊U2414H
想要幼邊MON

同埋主要邊到有賣?
黃金?
以前買DELL 野經佢上網買...
有啊 用1080P 顯示卡 唔洗買咁貴
我都唔想淘寶 好似賭博咁 睇彩數
但係呢個係大陸貨 唔知會唔會好易爛
諗住砌機砌幾錢?
1080P MON 就砌9700KF+2070S+16GBRAM+Z390+1TB SSD
2K MON就砌 9700KF+2080S+16GBRAM+Z390+1TB SSD
想問一問24inch 144hz 3000budget 有咩選擇?
唔該哂咁多位巴打
msi 24.5 240hz 加多幾百
有無其他?
想唔超budget
同樣筆直可以
1080P MON 9700KF+2080ti+16GBRAM+Z390+1TB SSD
屌 又要抬番去俾佢check
戇撚柒鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞