[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#29

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
Samsung C27JG50 腳架好似冇得調教高低,反應時間係4ms。
va同ips都未有1ms g2g
3000越南盾就有
AD27QD 3999好似幾扺屌
如果買唔到除咗上面提過tuf vg27aq同XV272U仲有冇其他咁上下價位好推介
用緊2060唔玩fps game, 2k行唔足應該問題不大?
出super前幾個月先買希望頂到1年半載
24吋 打機Netflix mon 黎講邊部好d

Samsung lc24fg73
msi optix mag241c

thx bro
MAG321CURV 見到送ps4 pro 5999$ 抵唔抵玩?
唔係4499咩邊個檔
星期一請假去買
我想問AD27QD 484.7mm高係較到最高?如果較到最低有幾高?

原來已經係最低
現埸睇 AD27QD係好大部
DELL U2718Q用唔夠一年已經有漏光同殘影
Vg27aq 淘寶都係2千8人仔

上網睇售價3千

香港賣貴千蚊正常 電訊節4299

有無手足試過上amazon 買dell mon?
見佢二千幾交易但係驚到左碎左無保
就係見貴一截先搵其他model後備
過唔到水魚價心理關口
腦場今日好似有優惠 vg27aq 3999
星期一如果仲有貨 應該在平

換左個2k 144 既moon 睇netflix 唔係好清,可唔可以轉4k 片源睇?
FI27Q(非-P)仲有需要出咩
https://help.netflix.com/zh-tw/node/23931
以超高畫質 (Ultra HD) 觀賞 Netflix

Netflix 可在 Windows 電腦和平板電腦上提供超高畫質影片。若要觀賞超高畫質串流影片,您需要:

已安裝最新 Windows 更新的 Windows 10 電腦或平板電腦。

Microsoft Edge 瀏覽器或 Windows 10 上的 Netflix App。

支援 60Hz 4K 的顯示器(外部顯示器則需要 HDCP 2.2 連線)。

注意: 所有連接電腦的顯示器必須符合以上需求,才能成功以超高畫質串流。
第 7 代或更新的 Intel Core CPU(7xxx 或 7Yxx 系列的 i3、i5 或 i7 型號),或是符合這些需求的 NVIDIA GPU。

支援超高畫質串流功能的方案。您可以前往 netflix.com/ChangePlan 查看您目前使用的方案。

25 Mbps 以上的穩定網路連線速度。

串流畫質設為 [自動] 或 [高]。如需畫質設定的詳細資訊,請參考播放設定一文。
Sorry,冇睇清楚你問題,1440p而唔係4K mon我諗要有嘅人試過先答到你
想問下各位巴打
原本諗住買 TOPCON iPlus24 賣$999
覺得幾吸引 23.6" 1980*1080 144Hz 1ms
但係又有巴打話TOPCON狗也不屌所以有啲猶疑
想問下買TOPCON有咩要注意?
FI27Q-P
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞