[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#29

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
等到12月 太耐
MK妹黎
好 咁我顯示卡用2080S
等你po相
京東賣4千蚊港紙
香港賣貴1k應該要5k
5500蚊 內就買
過5500蚊 就等 pg279qr
你幾時砌機
買左MON先 然後即刻落單砌機
做咩調轉嘅 你唔心急架咩
我依家個MON太廢 1080P 60HZ 千零蚊MON
砌機9700KF+2080S 都用唔著
我係你就嗱嗱聲買齊野用新機新mon
係 所以等唔到12月 pg279qr
嗯 那個標準的話 只有CG3145, HX310, X300之類的吧. 都天價了.
PA32UCX是比較便宜的選擇了, 現在多了這款.

這兩款也不只有HLG吧 還有Dolby Vision支援能力了.
PA32UCX 對 HDR影片編輯沒問題吧. 但60Hz對於遊戲創作者就又不夠了.
相較於PA32UCX 這款最大的點, 也就是 120Hz 的高刷新支援能力吧

不知道這款上市之前, 32" IPS QHD/UHD 120Hz 這規格會不會出來
不然這款對於一些想要32" 120Hz IPS的人也有吸引力吧

當然要口袋夠深才能考慮了. 相信應該不只是創作者可以買
單純買來看影片玩遊戲的有錢人也會考慮就是了.

https://youtu.be/EzyqhL66c0c
現場拍攝的影片開始出來了吧. 喔 影片片尾還有個梗
想請教下咁多位巴打 想買個27吋 4k budget 用嚟打ps4 有咩推介
砌咗機先好啲

砌左到時買mon就唔會心大心細諗黎諗去
新手想問下平時主要打ps4 (多數mon hunt,唔玩fps)
同電腦上下網文書睇YouTube
千零蚊budget 既話asus 隻VZ249H係咪夠晒做?
睇過啲review 都話呢個價位呢款都算幾抵屌
同埋都見佢幾靚仔,各位點睇呢款?
舊mon冇HDMI打唔到ps4諗住盡快換
終極決定 AG322QCG 唔會心大心細了
留名
LG 32UK550同ViewSonic VX2780-4K-HD-2

邊隻好啲?準確逃佬買

想平時執相剪片用
另外呢兩隻滿唔滿足到Netflix 4K 要求?

係東莞停左冇郁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞