[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#29

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
間房冇位同埋想做廢人訓係到打機
想問下邊隻攜帶式MON好?
iPad ?
唔記得講係ps4..
部ps4唔係pro用remote得720p
PG279QR 同 PG279Q 分別係邊??
有RGB燈分別??會唔會色彩靚D??
最平8千
27睇戲都好細
想換32吋4k
27 144hz mon有咩選擇?
pa32ucx
有諗過
但成3萬5 不如買OLED TV
可能買PA32U
27”睇戲爽好多喎
27睇戲都好細
想換32吋4k
pa32ucx
有諗過
但成3萬5 不如買OLED TV
可能買PA32UC
話就話300nits 但你開到最光頂唔頂得順?
頂唔順既話 EW3280U更光 對你都冇意義
pa32uc夠啦
請問有無雙mon 27'推介,唔打FPS遊戲
Display card: MSI GTX 1060 ARMOR 6G OCV1
Budget: $2000-3000
主要上網睇dl既戲同埋睇下波,同埋打下ps4 pro 既fifa, 其他槍game類好少玩
會行雙mon,另一隻應該平用24'(未諗到買乜),淘寶我都OK
爬過文見好多外國網站都推LG 27UL650-W,落黃金Sales就推aoc U2790VQ
其實12月入伙先用,做定功課
原本選擇困難,諗緊買27ul600定係vx2780-4k, 見你有講27ul650就揀L豬唔
睇過實機
32吋用384區 光暈好明顯
仲諗緊買唔買 怕後悔
cv27f 去馬吧
睇片
因為我見淘佬UL650埋單$2800,有D心動,係擔心保養問題
唔要升降買27ul600 再平D HKD2600左右
btw你係真係唔打機至好,1060推4K會想喊
99% vs 116% srgb
HDR400 vs HDR10
可能中伏有死點 vs 100%零死點
好難揀呀
HDR400意義不大
116% srgb就明顯鮮過99%
真係唔會係PC打FPS game,我爬文都見至少要1080先好推,所以我到依家都唔敢買住,俾你講一講更加唔敢買,巴打有無其他推介
好啦 買cv27f
玩開console放心買4K mon啦
1060唔打機 睇4K片冇問題的
多謝大佬指點迷津
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞