即影即有貼相 / 集中討論post (2)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike

唔該晒樓上咁多位
因為我已經有SP2,所以先想玩其他即影即有
巴打介紹個部500af我google下先

500 af就要二手搵,價位1500-2000以下啦。

雖然唔知你筆直幾多
不過呢,去旅行,而你冇玩開摺機呢,
我就比較建議玩簡單少少,費事有野煩。

一般fuji大熱機都是mini機,
咭片咁大張相,旅遊你可能覺得唔夠。

大張相既fuji,500 af係自動對焦但是早已停產。
有部 instax 300,大相,
傻瓜機冇咩技巧但勝在簡單操作,
700蚊樓下,旺角信和都有得賣。

利申:我會照拎摺機唔驚死

我拎過Polaroid 250去日本,夠光張相真係無投訴。但係張底片同張相好難收,未乾晒會痴 

去旅行用fp100-c會好麻煩😂
但張相就好sharp😎

重喎(好似係)

sx-70就大約0.74kg
sonar 0.82-0.85kg咁上下
你地邊度買sx70?
想知過期相紙會有啲咩好大嘅分別?
早排去日本旅行 係二手相機店買咗部600CL
新手仲未試機 有咩要注意?
btw 相紙好肉赤

會Under,曝光要預高兩級左右。
btw 相紙好肉赤

預學費唔平 
小弟有sx70同onyx 加黑白同彩色過期菲林每樣各一盒,但全部都係當年敗家玩完唔想賣就放到依家
好記得個時去到時代廣場同唔知九龍灣定邊到去買菲林同翻新部機
想問下邊度買polaroid600既相紙比較平

唔該巴打

正常唔會有太大優惠,揀就腳點啦 

咁巴打平時係邊買 介紹下

信和 

信和 

不過如果係港島撚就去中環果間二手鋪算,過海車錢都蝕埋,97折都死。

唔該巴打

應該話個對比會變低-即係張相會冇咁清,不過真係要影光d。
你地邊度買sx70?

肥花試過,香港有些相機鋪又試過,街邊夜冷鋪有時又會有又試過,網購又試過。
你地邊度買sx70?

肥花試過,香港有些相機鋪又試過,街邊夜冷鋪有時又會有又試過,網購又試過。

到底你有幾多部😂
btw 相紙好肉赤

預學費唔平 

已經跌左入深淵 相紙都買埋
我見上網話暖和既天氣影 d色會靚d
所以諗住呢排去行山影下
你地邊度買sx70?

到底你有幾多部😂

要買嘅就去mint啦
如果唔係就上網搵
btw 相紙好肉赤

預學費唔平 

已經跌左入深淵 相紙都買埋
我見上網話暖和既天氣影 d色會靚d
所以諗住呢排去行山影下

凍?你的隔肋底幫到你。

利申:認真
你地邊度買sx70?

到底你有幾多部😂

咁我仲有儲其他架嘛
你地邊度買sx70?

到底你有幾多部😂

咁我仲有儲其他架嘛

有錢人
你地邊度買sx70?

到底你有幾多部😂

咁我仲有儲其他架嘛

有錢人

最有錢嗰個會成日串其他巴打有錢 
早排買咗部mint TL70,係對焦未係好準要再練習多D先得
用緊fuji黑白菲林,但係有時影出黎有點偏綠,有冇巴打發現同樣問題?

btw,想買部leica sofort送俾女朋友,成個post好似都唔見有人提呢部機
早排買咗部mint TL70,係對焦未係好準要再練習多D先得
用緊fuji黑白菲林,但係有時影出黎有點偏綠,有冇巴打發現同樣問題?

btw,想買部leica sofort送俾女朋友,成個post好似都唔見有人提呢部機

因為部機除左係leica之外真係冇乜特別
你地邊度買sx70?

到底你有幾多部😂

咁我仲有儲其他架嘛

有錢人

最有錢嗰個會成日串其他巴打有錢 

乜攝台有咁既巴打係度?

利申:那有錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞