即影即有貼相 / 集中討論post (2)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
條舊post回極都唔會升上來但又唔係封左
開第2條唯有.

原POST去到第19頁: https://lihkg.com/thread/9131/page/19

舊相

屌用電腦張相反而咁難撈
都無人緊係沉

留個名先
留個名,其實我覺得部Automat都唔易用。加咗鏡之後個對焦總係奇怪咗 
都無人緊係沉

留個名先

係咁架啦~~ 菲林始終係比一般菲林貴,少D人玩,又唔會成日影住嘛~

不過唔只寶記既,仲有富士菲林~
留個名,其實我覺得部Automat都唔易用。加咗鏡之後個對焦總係奇怪咗 

以前我試係SX-70加個淘寶close up,都覺得近到我唔慣,真係影毛咁。

其他機我都未試過,始終唔係slr咁睇得到既情況下,加鏡我總係冇咩信心。

LM
唸住過多陣買
手上有部polaroid
但係impossible 好鬼貴
仲要影完成盒炒晒又偏色又爆汁咁
而家驚左
已經第三盒係咁
而家驚左
已經第三盒係咁

炒哂即係點?
未過期菲林?

有冇圖睇下?

出事果D扔晒喇
得呢D有得睇下

出事果D扔晒喇
得呢D有得睇下

最後果張好正
出事果D扔晒喇
得呢D有得睇下

最後果張好正

我覺得2/3都

衰左果啲留起嘛(仲有果個tray) 或者第日有用
而家驚左
已經第三盒係咁

炒哂即係點?
未過期菲林?

有冇圖睇下?

照你字面形容:偏色,爆汁都係品質問題,唔知道你是咪05/16果批

我一直用發覺05/16係勁多問題:
05/16張相會愈來愈黑,愈來愈矇,相片無法保留
07/16算比較好,穩定,長擺冇問題(我已經用完)
09/16比較偏藍唔知道是咪我影親果日都凍 ,長擺暫時都冇問題,應該ok。

炒哂我想知係點
而家驚左
已經第三盒係咁

炒哂即係點?
未過期菲林?

有冇圖睇下?

照你字面形容:偏色,爆汁都係品質問題,唔知道你是咪05/16果批

09/16比較偏藍唔知道是咪我影親果日都凍 ,長擺暫時都冇問題,應該ok。

炒哂我想知係點

成張一退出黎已經見倒黑白一撻撻
即係D定影劑唔勻循遮唔曬張底片
出到黎一pat野黑晒好似漏墨水咁
有機會再買盒玩下
多謝大家欣賞
有部新玩具,Instax sp-2 
而家驚左
已經第三盒係咁

炒哂即係點?
未過期菲林?

有冇圖睇下?

炒哂我想知係點

成張一退出黎已經見倒黑白一撻撻
即係D定影劑唔勻循遮唔曬張底片
出到黎一pat野黑晒好似漏墨水咁
有機會再買盒玩下
多謝大家欣賞

冇得揀最後一段複製

咁樣有機會係兩轆野夾唔正
可能兩邊彈弓是但一邊鬆左

唔難搞係要心機只係

利申鳩估
有部新玩具,Instax sp-2 

出來引人印相燒菲林

好唔好玩?好似同一代差別唔大。
劣影純分享
出事果D扔晒喇
得呢D有得睇下

影得好靚
衰貪靚買左部leica sofort
請問係咪可以係呢個post求教?
玩即影即有相紙好貴
有無乜網有教學可以提高成功率
玩即影即有相紙好貴

買番Instax mini咪得 
玩即影即有相紙好貴

買番Instax mini咪得 

唔貴呀
劣影純分享

好似好清下
風琴?

上年影既 依家已經變左色
劣影純分享

好似好清下
風琴?

咩機咩相紙,真係好清吓咁 
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞