即影即有貼相 / 集中討論post (2)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike

sx70 影蝴蝶

近又驚飛走遠又太過細
唔容易+運氣好先得

我近到係大慨一隻打開既手既距離 隻蝴蝶唔驚人

FUJI冇研究過
BELAIR個BACK好似係有野頂住引致

其實真係好頭痛,lomo啲野又用唔到impossible project啲紙
富士啲即影即有相紙種類唔多,polaroid 啲機又改唔到去其他相機用
淨係用到Fp100嘅機最後都係要影返菲林

BELAIR BACK配風琴啦
FUJI WIDE
但好似要D手工
化巴有玩風琴應該比較熟

我得寶記, FUJI SQUARE又未出
(亦未知香港價格如果過百就多乜謝不了)

間間攝影器材公司都是咁架啦
點會俾自己野同人地通用

我仲有近五盒100c有排都未去到改back 

不過Instax wide背其實都吸引,起碼收藏容易好多先。加上Landcamera可以對焦 

起碼相紙平啲先....100c 俾人炒到

逃囉

停果陣入左~30盒
影下影下得番幾盒

FUJI冇研究過
BELAIR個BACK好似係有野頂住引致

其實真係好頭痛,lomo啲野又用唔到impossible project啲紙
富士啲即影即有相紙種類唔多,polaroid 啲機又改唔到去其他相機用
淨係用到Fp100嘅機最後都係要影返菲林

BELAIR BACK配風琴啦
FUJI WIDE
但好似要D手工
化巴有玩風琴應該比較熟

我得寶記, FUJI SQUARE又未出
(亦未知香港價格如果過百就多乜謝不了)

間間攝影器材公司都是咁架啦
點會俾自己野同人地通用

我仲有近五盒100c有排都未去到改back 

不過Instax wide背其實都吸引,起碼收藏容易好多先。加上Landcamera可以對焦 

起碼相紙平啲先....100c 俾人炒到

逃囉

停果陣入左~30盒
影下影下得番幾盒

都係果句:逃啦

sx70 影蝴蝶

近又驚飛走遠又太過細
唔容易+運氣好先得

我近到係大慨一隻打開既手既距離 隻蝴蝶唔驚人

我影貓真係冇咁好運氣
利申只係一般貓

我揸住部機,好過走去着呢啲衫。有閒錢買菲林好過 

邊個俄文巴 

邊個俄文巴 

btw近排都好少玩過期film。

邊個俄文巴 

呢個好笑 

呢個好笑 [/quote]

好多唔關事既野,夾硬加即影即有元素就吊高來賣。
雖然我都係美荷樓買左set sticker。

你係第#689因為

順便推下

你係第#689因為

順便推下

太耐冇貼相

呢個好笑 

好多唔關事既野,夾硬加即影即有元素就吊高來賣。
雖然我都係美荷樓買左set sticker。

真心想問下如果啲相紙過咗期成年幾2年,影出黎係點?
最近發現屋企有幾盒fuji相紙過哂期
又唔想就咁掉咗佢
話哂之前都係用錢返黎
又唔想就咁掉咗佢
話哂之前都係用錢買返黎
又唔想就咁掉咗佢
話哂之前都係用錢買返黎

照用啦,唔係影好重要野就得啦。
收到風Impossible 收購左Polaroid

有無咁大財力呀 

有無咁大財力呀 

係真既咁就仆街喇

有無咁大財力呀 

係真既咁就仆街喇

https://petapixel.com/2017/05/12/polaroid-acquired-impossible-projects-largest-shareholder/

有無咁大財力呀 

係真既咁就仆街喇

https://petapixel.com/2017/05/12/polaroid-acquired-impossible-projects-largest-shareholder/

只係希望變穩定,減價同變翻十張
你要出啲咩色乜色吸引hipsters 由得你啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞