即影即有貼相 / 集中討論post (2)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
早排買咗部mint TL70,係對焦未係好準要再練習多D先得
用緊fuji黑白菲林,但係有時影出黎有點偏綠,有冇巴打發現同樣問題?

對焦唔洗練啦~
係微微地偏綠

btw,想買部leica sofort送俾女朋友,成個post好似都唔見有人提呢部機

POST 1有提過只係沉左底
咁因為哩架機其實冇乜咁特別,除左個紅點LEICA商標係好有價值之外。
利申想買但冇買因為窮

送女友我覺得送摺機啦
如果你考慮埋女友會玩部機幾耐的話

LEICA係男先有feel女既呢應該冇乜,好似係。
早排買咗部mint TL70,係對焦未係好準要再練習多D先得
用緊fuji黑白菲林,但係有時影出黎有點偏綠,有冇巴打發現同樣問題?

btw,想買部leica sofort送俾女朋友,成個post好似都唔見有人提呢部機

因為部機除左係leica之外真係冇乜特別

我冇睇你reply我答到好似抄你咁
你地邊度買sx70?

肥花試過,香港有些相機鋪又試過,街邊夜冷鋪有時又會有又試過,網購又試過。

到底你有幾多部😂

咁我仲有儲其他架嘛

有錢人

最有錢嗰個會成日串其他巴打有錢 

乜攝台有咁既巴打係度?

利申:那有錢

有錢我玩緊sx 70啦 那有錢

因為部機除左係leica之外真係冇乜特別

我冇睇你reply我答到好似抄你咁

證明呢個係事實😂
大家價錢差不多 買sx70齋擺都型好多我覺得
老老實實 用mini d機影出黎個分別真係好少 況且張想本身又咁細
你地邊度買sx70?

肥花試過,香港有些相機鋪又試過,街邊夜冷鋪有時又會有又試過,網購又試過。

到底你有幾多部😂

咁我仲有儲其他架嘛

有錢人

乜攝台有咁既巴打係度?

我儲多過去影

玩sx-70都還可以既~影菲林拎去沖完scan其實都係好貴,我又唔識。

某程度上幾感謝數碼攝影出現。

9up完畢

到底你有幾多部😂

咁我仲有儲其他架嘛

有錢人

乜攝台有咁既巴打係度?

我儲多過去影

玩sx-70都還可以既~影菲林拎去沖完scan其實都係好貴,我又唔識。

某程度上幾感謝數碼攝影出現。

9up完畢

普通一筒菲林ard 30-40 一筒有三十六張
如果係齋求自己睇我淨沖入CD都係三十 不過dpi有d低
菲林機我就有好多部 傻瓜機到單反都有 想過下癮用傻瓜同即棄係零技巧 係室外日頭影就冇事
不過同即影即有嗰種快感係相反 要儲要等 但每次拎相嗰種驚喜又係另一種開心

sor興奮左up太多

菲林機我就有好多部 傻瓜機到單反都有 想過下癮用傻瓜同即棄係零技巧 係室外日頭影就冇事
不過同即影即有嗰種快感係相反 要儲要等 但每次拎相嗰種驚喜又係另一種開心

sor興奮左up太多

最近第一次試沖26 + SCAN 30 = HKD56

24張

各位請返回即影即有座位繼續燒錢。謝謝。

sor興奮左up太多

24張

我係屯門沖唔知出面價 不過56好似差不多
算啦玩影相點都一定窮 攝影窮三代

sor興奮左up太多

24張

所以用數碼有度好
可以留返d錢買鏡

sor興奮左up太多

24張

所以用數碼有度好
可以留返d錢買鏡

我部電話就係我部機

sor興奮左up太多

24張

藍田有間好平 三十左右
請返回通往即影即有地獄嘅列車

往菲林天堂請到隔離post上車

利申我
請返回通往即影即有地獄嘅列車

往菲林天堂請到隔離post上車

利申我

Take that money watch it burn

突然有衝動想儲寶麗來

突然有衝動想儲寶麗來

做緊啦
機唔貴

拎出來屌就用最殘果架

突然有衝動想儲寶麗來

Come and join us be our friends

突然有衝動想儲寶麗來

Come and join us be our friends

John左部600系
一直都冇乜心機儲
但最近又中毒

突然有衝動想儲寶麗來

John左部600系
一直都冇乜心機儲
但最近又中毒

600系架架差唔多
70系好,又多唔同款歐洲版
摺機唔同時期同一型號都幾款
機又唔貴
儲埋風琴機啦 
儲埋風琴機啦 

你咁遲先蒲頭

風琴/蛇腹就用來影啦直情
儲埋風琴機啦 

你咁遲先蒲頭

有方案取代packfilm未?
儲埋風琴機啦 

你咁遲先蒲頭

轉玩sx70
儲埋風琴機啦 

你咁遲先蒲頭

轉玩sx70

儲埋風琴機啦 

你咁遲先蒲頭

轉玩sx70

平+好過new55

真係55
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞