即影即有貼相 / 集中討論post (2)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
蛇王為推post

又推 今日勁free
輕輕一推
有冇巴絲可以分享下sx70改機嘅野
係咪成功率會高啲?
問左i字頭嗰間 話改機要1500蚊
身為窮J覺得好貴 又唔係成日影
仲衡量緊值唔值
新手想買部平平地既,請問有冇咩好介紹,polaroid spirit600同600cool cam好唔好?同埋想問下平時巴打們去邊買相紙 唔該曬
係咪成功率會高啲?
仲衡量緊值唔值

想問下改機大概係改D咩.
有咩分別?
新手想買部平平地既,請問有冇咩好介紹,polaroid spirit600同600cool cam好唔好?同埋想問下平時巴打們去邊買相紙 唔該曬

600 box type應該都冇乜太大分別 主要都係揀個款
相紙自己去開信和買

600 box type應該都冇乜太大分別 主要都係揀個款
相紙自己去開信和買

唔該巴打 同埋想問下部機有彩虹同冇其實有咩分別
彩虹條係佢個iconic trademark 唔係款款有
買左sx70同impossible果舊flash bar
買左有d後悔,機頂開flash影人好似會好柒
有冇人分享下

同埋 600box type呢啲係咪已經冇曬新貨 全部都係二手
係咪成功率會高啲?
仲衡量緊值唔值

來來去去改果幾樣

你覺得有冇需要?

同埋 600box type呢啲係咪已經冇曬新貨 全部都係二手

係呀 ebay有時有平嘢執 怕伏就去鋪頭或者買refurbished
係咪成功率會高啲?
仲衡量緊值唔值

想問下改機大概係改D咩.
有咩分別?

平民改就改到用600度菲林
因為600款式多
70菲林得白邊(仆佢個街)

香港著名品牌呢
係成個底板都換左
所以先有佢既time machine
當然唔平啦

以上
有冇人分享下

點樣好柒 我覺得還好

係呀 ebay有時有平嘢執 怕伏就去鋪頭或者買refurbished

有時都有全新從來未用過(聲稱),連盒都好靚,你睇到人地外國一樣睇到,唔會平。
有冇人分享下

lomo feel唔會柒,不知幾型

利申:我冇flash bar

有時都有全新從來未用過(聲稱),連盒都好靚,你睇到人地外國一樣睇到,唔會平。

睇你求咩啦
bid過部新淨嘅660se 兩百幾蚊部膠機玩下冇乜所謂啦
家家有求
有冇人分享下

點樣好柒 我覺得還好

機頂直打喎
有冇人分享下

點樣好柒 我覺得還好

機頂直打喎

其實好細力架炸

例如個人背景係cafe(是但啦),個人拉出些少唔好太痴牆,3-4呎距離打個flash bar,人食大部分光,拉出左個人令背景相對冇咁食光咁。

利申:我睇朋友玩
輕輕一推

反轉再反轉

睇你求咩啦
家家有求

660係 sonar喎
有冇人分享下

點樣好柒 我覺得還好

機頂直打喎

柒唔柒唔識答
flash bar打出嚟個色我自己ok嘅
不過好少用 所以再揀都未必會買

睇你求咩啦
家家有求

660係 sonar喎

係 巴打講緊spirit 我自膠
不過bid嗰排望過吓其他都係差唔多 (兩年前)
有冇人分享下

點樣好柒 我覺得還好

機頂直打喎

其實好細力架炸

例如個人背景係cafe(是但啦),個人拉出些少唔好太痴牆,3-4呎距離打個flash bar,人食大部分光,拉出左個人令背景相對冇咁食光咁。

利申:我睇朋友玩

睇完說明書都唔係好明佢話將個Focus對遠dsX70個光圈會大啲(try focusing behind the object if you want your photo to be greater the aperature of the camera will widen)

即係話我本身冇得控制光圈,但係如果我fo遠d,部機會自己開大d光圈?
咁如果我用閃再+ev又會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞