即影即有貼相 / 集中討論post (2)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
新手想玩,有咩好推介?
本身有玩開數碼,135菲林
新手想玩,有咩好推介?

你鍾意點影先?
齋影?試唔同效果?mini/四方?

等睇巴打帶你入谷
新手想玩,有咩好推介?

你鍾意點影先?

等睇巴打帶你入谷

咪當相機咁影,乜都影下咁
其實菲林機有冇得自己夠光圈,快門?
大細冇所謂135咁細都係咁影啦
新手想玩,有咩好推介?

你鍾意點影先?

等睇巴打帶你入谷

我指即影即有菲林機
新手想玩,有咩好推介?

你鍾意點影先?

等睇巴打帶你入谷

我指即影即有菲林機

宜家成日話香港modify既sx70就有得調較,我自己玩開polaroid fuji就冇。

唔知有冇一些有得較,等其他巴打答。
新手想玩,有咩好推介?

你鍾意點影先?

等睇巴打帶你入谷

我指即影即有菲林機

宜家成日話香港modify既sx70就有得調較,我自己玩開polaroid fuji就冇。

唔知有冇一些有得較,等其他巴打答。

即影即有原意就係簡單麻
有得較野係bonus
新手想玩,有咩好推介?

正方形:
想試下水溫就玩住Polaroid one step彩虹機或者600系啲鯨魚機先
鐘意玩就入sx70或者sx70 sonar
富士:
冇研究豬頭機 待代答
新手想玩,有咩好推介?

正方形:
想試下水溫就玩住Polaroid one step彩虹機或者600系啲鯨魚機先
富士:
冇研究豬頭機 待代答

富士玩500af啦
新手想玩,有咩好推介?

正方形:
富士:
冇研究豬頭機 待代答

我有one step 同 ons step flash 平放😂😂
新手想玩,有咩好推介?

正方形:
富士:
冇研究豬頭機 待代答

我有one step 同 ons step flash 平放😂😂
新手想玩,有咩好推介?

正方形:
富士:
冇研究豬頭機 待代答

因為?……
新手想玩,有咩好推介?

正方形:
富士:
冇研究豬頭機 待代答

因為?……

SX 70 好似好正咁
新手想玩,有咩好推介?

正方形:
富士:
冇研究豬頭機 待代答

因為?……

SX 70 好似好正咁

中開始就中sx70毒
新手想玩,有咩好推介?

正方形:
富士:
冇研究豬頭機 待代答

因為?……

SX 70 好似好正咁

中開始就中sx70毒

另外TL 70扮Rolleiflex又係好正咁
新手想玩,有咩好推介?

正方形:
富士:
冇研究豬頭機 待代答

因為?……

SX 70 好似好正咁

中開始就中sx70毒

兩款各有各好玩~

TL70 宜家 Mk.II個screen好明亮,我真係當Liveview行住睇D人又避開我又唔知我做乜,屌你,好撚正。 (不過我冇只係試玩過幾野)

SX-70呢~Dr.Land 出咁撚多唔同款式,仆佢個街,儲撚死人咩。
雖然明知由SX-70直到Sonar前其實唔算太改變,不過唔同配色,加上每一款其實佢都係改左少少野,排哂D機係面前,就好似睇住時代變遷咁。

風琴(蛇腹)機方面呢,算係SX-70既前身,又係好鬼正。
等化巴返來講解大家知,佢好鬼pro。
其實之前係咁上網搵資料睇SX-70個Double Exposure
(果時先知原來支那影哩D係一次性)
其實外國都唔少土炮方法不過好多又複雜又難做
日本仔方法好,但係手續都係煩少少

結果我自己覺得最好方法係同架機鬥快
跟住fail一堆相 ($$$$$$$)
(點都要做 齋睇始終冇概念)

其實乜野都要成本
只係多定少
同埋你願唔願意付出

因為?……

SX 70 好似好正咁

中開始就中sx70毒

兩款各有各好玩~

TL70 宜家 Mk.II個screen好明亮,我真係當Liveview行住睇D人又避開我又唔知我做乜,屌你,好撚正。 (不過我冇只係試玩過幾野)

SX-70呢~http://Dr.Land 出咁撚多唔同款式,仆佢個街,儲撚死人咩。
雖然明知由SX-70直到Sonar前其實唔算太改變,不過唔同配色,加上每一款其實佢都係改左少少野,排哂D機係面前,就好似睇住時代變遷咁。

以前啲風琴機真係正 好可惜 黎緊搬完屋都想買番部95黎擺下

因為?……

SX 70 好似好正咁

中開始就中sx70毒

兩款各有各好玩~

SX-70呢~http://Dr.Land 出咁撚多唔同款式,仆佢個街,儲撚死人咩。

以前啲風琴機真係正 好可惜 黎緊搬完屋都想買番部95黎擺下

應該有好多都用得既,唔洗咁悲,菲林貴唔好鳩影,認真d囉。

見好天帶埋盒就過期嘅菲林去公園坐下

見好天帶埋盒就過期嘅菲林去公園坐下

好靚
想問下過左期兩年嘅菲林重用唔用得?
想問下如果平玩既話係日本買定香港買平?我想買部用黎玩下,富士既睇起平抵但係太女仔機既感覺 有無平價既推薦下
本身撚緊xt1

impossible d 600度真係呢.....

用邊部機影

用邊部機影

走光?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞