即影即有貼相 / 集中討論post (2)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
Automat 同 automat glass 點揀好
聽落glass既質素好似好啲 但鐘意automat既全黑色

玩lomo勿認真好似係

我好認真

冇問題架

Lomo出啫,唔係玩lomo喎 

lomo d機真係麻麻我自己覺得 overpriced

玩lomo勿認真好似係

我好認真

冇問題架

有邊件攝影器材唔係overpriced

碳纖黑仲型啦 

拿老老柒柒,有Wide既我即刻狗衝。

係囉 如果係wide我都會無咁十五十六
依加好糾結 選擇困難症

玩lomo勿認真好似係

我好認真

冇問題架

即影即有嚟講,同富士啲豬頭機比,唔計啲咩特別版我覺得Lomo值喎 

玩lomo勿認真好似係

我好認真

冇問題架

即影即有嚟講,同富士啲豬頭機比,唔計啲咩特別版我覺得Lomo值喎 

兩位巴打所言甚是

玩lomo勿認真好似係

我好認真

冇問題架

兩位巴打所言甚是

順便飯後一推

我好認真

冇問題架

兩位巴打所言甚是

順便飯後一推

而家先食

下一張就咁

我覺得似film問題
因為兩條黃色bar位置唔同
你知道相機如果有野痴住/污槽
照計次次應該轆返同一個位

況且黃色部分其實有影像
睇落係正常

所以我覺得係film問題

不過唔知有冇得換

有冇巴打俾d意見?

我諗屈到,我估"黃色"係菲林底個色,
我估係唔知咩原因下果部分屈過,
藥水係果一段分佈唔平均(但又唔係完全冇),
所以出來咁。

如果你影完出來唔係話有咩突發野屈到佢,
應該就係film出廠問題。

(而且張張果個位睇來都好直筆甩)

唔該巴打先
我都覺得係相既問題
有可能放左好耐冇用過
自己試影左幾張都係咁
仲有一盒未開 驚一樣都係咁
(兩盒放置既時間一樣)

快d影哂佢
再入D新貨就冇問題嘞

諗住買盒新既試下先
如果都一樣咪係機問題

有機會啦只可能講
不過果個位點都唔係漏光
(漏光白哂)

btw , fuji平些既咁就,況且菲林點都有用。

但我去左影普通菲林唔是即影即有

屌細力d

屌細力d

今日曬左部富賤即棄 好嬲

屌細力d

?
剪完頭髮就無咗個下畫 
剪完頭髮就無咗個下畫 

我去左135菲林部
尋日
剪完頭髮就無咗個下畫 

我去左135菲林部
尋日

有咩玩 
剪完頭髮就無咗個下畫 

我去左135菲林部
尋日

有咩玩 

學下練下操下架機之嘛

難得有個下午全力可以咁做

點解張相右邊個到會有藍點?
鏡頭事定正對光源反光事?

instax wide?

Anyway我覺得似係Fog鏡所以咁

屌細力d

?

高估左呢d機仔performance,好多under exposed

屌細力d

?

高估左呢d機仔performance,好多under exposed

舊幾水27張果D?
勿認真啦~

屌細力d

?

舊幾水27張果D?
勿認真啦~

我嗰陣係歐洲相機壞左電話壞埋玩過kodak 都好似舊幾不過有36張 但好正常
但係我太天真忘記左嗰陣入面嗰筒係800

屌細力d

?

舊幾水27張果D?
勿認真啦~

我嗰陣係歐洲相機壞左電話壞埋玩過kodak 都好似舊幾不過有36張 但好正常
但係我太天真忘記左嗰陣入面嗰筒係800

同玩拍立得一樣:
勿太認真就冇事
認真就賴野

好似係

Lomo instant wide
即刻個鏡同機冇事?

Lomo instant wide
即刻個鏡同機冇事?

機:冇事,因為成功出到相,有完整轆過藥劑而且分佈係相片度。
鏡:唔知道有冇花之類,要有對比相先知道有冇問題。

例如同一位置,構圖我會側少少(宜家懷疑是否真。FOG鏡),
睇下是咪有分別,咁先搵到是咪有問題。

不過就咁睇張相我覺得係巧合。

以哩張相來講我會認為機鏡菲林都冇事。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞