經過今晚之後 覺唔覺前線手足要set返一堆軍規?

2046 回覆
5778 Like 278 Dislike
1.係唔係前線做係未知
假設係前線,可能火遮眼,定出黎可以勸自己人。至少1、2、5係底線,希望大家都可以做到。
假設唔係前線,咁條rule咪可以令大家有理由懷疑佢係唔係鬼。
2.有人定佢地有罪咩?冇!!!用翻曾健起嗰句:做法不完美,但可接受,要改善。
雖然係可以推落
警畜扮示威者度
但有班和理非真心撚
係真係信

呢班黃色藍屍 唔撚用腦
以後勇武做乜 佢都話鬼
整整吓就割撚咗你
Push
其他可以再度過但記者同first aid一定唔可以搞

警察搞記者同first aid會比我哋話 冇理由自己友搞記者同first aid就唔使比人話 唔可以雙重標準

以後搞得呢兩樣就要預咗會比人割
我都覺得要set返條底線
對住政權所用嘅武力可以冇底線
但係對對象要有底線
公道啲,唔止前線,係抗爭者都要共同尊守嘅紀律。
所以軍規唔應該只針對前線。
自我約束好 有幾多鬼都煽動唔到你
不嬲唔搞救護唔搞記者
政見唔岩都唔可以出手,唔係同藍絲有乜分別
捉完鬼一係私下,一係公開搵記者
切忌衝動,熱血上腦
最近熱血個班都要制止,唔係鼓吹私刑
大家控制情緒有改善空間,未來要作出檢討
核彈都唔割蓆
家陣係邊個上綱上線先?
我?
又一個人以為核彈唔割就前線做咩都係正確
唔緊要
我同你無討論空間
你覺得我錯就我錯啦
你唔會係cam 面前玩麻包袋
同意
但有d fd佢真心義士唔係鬼、但嬲到失控想打人,想執仇,可能有幾個情緒激動的義士走埋就會失控。出手阻止又話左膠,咁可以點
我只係覺要有一個大前提

公開講到明係和班非既場合、回合
就應該要跟番和理非既做法

而一般光復就可以互相合作,我諗大家知道點分辨

例如機場咁,就冇理由變佢做戰場
除非班狗主動開波,否則唔應該騎劫一班堅持和理非既市民、示威者

呢個一定係大前題
雖然唔覺今晚有咩大問題,但唔反對set 軍規,整番樣香港版既“三大紀律,八項注意”
[中計撚入]唔好成日話輸民心啦
https://lih.kg/1466381
唔係鏡頭下
對象又係狗同公安就由佢啦
呢套應該只係遊行集會示威先用,打地下戰又點同呢
唔撚準再捉鬼,捉極都仲有㗎啦
1 2 5 絕對贊成
不過其實我覺得無巴打會去攻擊普通巿民
所有勇武巴都好善良架點會打路人
所以5我覺得可有可無

3 唔知 ,唔排除有時突發有需要用
4 點定義酷刑 好難搵到共識
邊個唔守規矩,軍法處置
4我覺得睇對象
我唔反對用酷刑
前線做咗咩事變咗十惡不赦
你起晒鋼話人上綱上線又屌人老母

未討論就話無討論空間
就算係自己錯就封晒後門先

公安啊

鄧炳強話無公安武警執勤啊

依個破壞一國兩制啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞