經過今晚之後 覺唔覺前線手足要set返一堆軍規?

2046 回覆
5778 Like 278 Dislike
有咩問題?
嗌捉鬼果個可能都係鬼
一定要有共識, 互相睇住
喝唔停就係鬼
但前線唔撚知
Blocked
●手動轉載,btw,如果你覺得呢啲答案係好無賴,不可接受,我想問,點解你可以接受政府咁答我哋?●

問:阻塞機場搞死香港?
答:「做法不完美,但可接受,要改善。」

問:點解阻止公安離開?
答:「佢唔喺現場出現就冇事,去得果度就可能有呢啲風險」。

問:阻止救護帶佢離開?人命嚟㗎。
答:「而家眾說紛云,我認為事主可以去報警先,警方必定會跟進調查。」

問:點解你地咁冇人性,濫用暴力,究竟想點?
「在場嘅市民只係用最低武力,當一切平靜後,真誠對話就會展開。」

對唔住,7.21、8.11血仍未乾,有人爆頭,有人失明,有人俾黑警打到成地血都冇收手,之後我從來冇聽過,警方有道歉有撤查。

以上,全部係黑警同林奠嘅對白,香港人已經好克制了。

人命?你睇俾黑警打到成地血嘅義士個樣,同埋呢個公安?現場有一句,喺大陸,你死撚咗啦。

信焉。

#不割席
#不篤灰
#不分化
諗下今日失敗既原因係咩先
係因為唔夠人呀 太少人先俾班鬼帶到風向
鬼係捉唔哂 夠多人 夠冷靜 點會俾班鬼帶到風向

冇去既人自己反省下 唔好賴手足

鬼還鬼 核彈都唔割
同意
有軍規就算係鬼都唔敢亂黎
真係唔好亂,確係要記律唔好咁易俾鬼影響

我懇請你們,不要被仇恨支配自己
在危難中,應要時刻保持警覺與思考

梁天琦致香港人的信(節錄)
支持
班狗有狗帶束住佢地先有威力
我地係人唔洗狗帶 但要有規矩
無規矩不成方圓
唉,其實點解大家兄弟一齊行咗咁耐,大家都唔信勇武嘅行為點解會覺得佢哋打記者同阻救護
推呀
求証,有人打救護?
救護員都打仲唔係鬼?
可以
人地毅進黑警都識進化啦,我地都要進化下
陣係推1、2
除左有可能被攻擊而自衛,其實對住大陸人紅媒深藍都唔可以打,最多趕佢地走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞