經過今晚之後 覺唔覺前線手足要set返一堆軍規?

2046 回覆
5778 Like 278 Dislike
我地都咁做同黑警有咩分別?
可唔可以醒小小當幫忙
要冷靜呀各位
唔好變成自己最憎恨既樣
但係形象受損係真(傳媒不分紅藍黃都話示威者打記者打救護)
要澄清番先
話唔知係示威者定係鬼做
Push
見到其他人犯左既立即制止
叫佢冷靜,但大家兄弟係唔需要屌
如果條rules係公開晒又大家都知道晒
叫佢都唔冷靜既就拉佢埋一邊慢慢冷靜下
不排除會係警犬扮
同意!

點啊!每晚呢個時候連登啲post 正常好多,
一到下午四五六點就全部都是分化post
好難頂
Push

push
檢討不等於割席
推,唔好被仇恨支配。
今晚有進步空間但打死唔割。
其實想問點解藍絲講一句人話
你地可以開幾個post 不停讚

手足做咗一件較激烈嘅事
你地可以唔理前因後果

屌一大輪
再話唔割席

點解可以對對家道德底線咁底
對自己人要求咁高

當自己人救手足為兄弟出氣
你地又左膠托世
飛身擋住敵人面前
而當兄弟畀人爆頭你地又全部走晒
去警署法庭聲援又有幾多個

如果因為一啲視覺上嘅瑕疵就屌咗前線先
話咁樣會扭轉民意
乜乜柒柒
其實民意邊會咁易逆轉
對家要做文宣
要屈個救護姐姐對眼畀自己人射爆都得啦
香港關係法會唔會因為一兩件旅客屌鬼嘅事件而有影響先

我地依家有七百人被捕犧牲幾個手足啊
話不割蓆
就請多三思先屌

往往救你嘅係勇武前線
今日我見到幾個兄弟拉番自己人返嚟
我唔知佢地叫咩名
但我好尊重佢地
Set rules都好容易火遮眼break rules㗎喎
唔通當場係咁嗌rule 停人咩
我都明白點解要set 但個人認為作用不大
同正常人有良知都清楚唔會做嘅嘢嚟
開頭有人叫唔好打佢 唔好用私形
有人就大叫你收皮啦 和理非既死開啦
有d就講我地死左5個人啦仲有個女仔隻眼呀
咁你宜家打死佢都無用嫁
只可以講今日好多人比憤怒埋沒左理性
或者難得捉到鬼太興奮
緊住仲有人諗住叫走救護就大叫後邊有心臟病發 唔好玩呢d啦 求下你地

不割席
專重現場一切決定,誓死唔割

我只想大家一齊贏,贏多d

我只係建議,你可以唔認同,可以反對。但我誓死唔割
讚同
仲有唔好郁d分化,鬼呀
真係反省下,諗清楚先好做
贊成
Set rule 又唔一定要大台 自我約束都係一種 姐係講明 呢條係底線 無論做咩都唔可以超過底線咁
當然 糾察呢樣係唔使出現 一有糾察出現會有權力鬥爭
所謂前線手足都係一般市民
除左佢地有勇氣放棄更多既野,我地全部其實都係一樣普通既香港人

大家都有基本底線同足夠人性
軍規依d形式主義講還講,唔好特登標籤前線好無?!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞