經過今晚之後 覺唔覺前線手足要set返一堆軍規?

2046 回覆
5778 Like 278 Dislike
P牌無quota開post,借貼

813係好混亂既一日....

1. 有手足block check-in 想快速地癱瘓機場 /令航班取消,但同時好多手足反對,因為令到旅客充滿怨氣 / 變相輸民意。
2. 經過最近黑警做鬼既情況愈黎愈過份同愈目中無人,有手足係機場捉到鬼後,花大量時間圍鬼,但同時好多手足反對,因為覺得錯左焦點,而且因爲鬼係捉不完。
3. 有勇武派手足開始對機場內警犬進行比較激烈的反擊行為,反之然警方今次明顯表現比平常克制 (比較下顯得,並非真係克制),但同時有好多手足反對,因為係機場入面,係所有焦點,包括外國媒體下,係中了警方陷阱,係輸了形象和民意。

所以所以,
係大家記得要團結,
不分化,不割𥱊,不篤灰的大前提下,813的混亂,大家屌過嬲過迷茫過後,
希望可以理性咁大家好好討論反個共識,
可以重新開始,進行止蝕工程。
要記得!
我地由69開始,去到今日不容易,
我地既付出,係唔會因爲一日既挫折就走向下波。
煲底下的約定,不要忘了。
屌完,豬隊友還是你最愛的香港手足。
邊撚個未豬過未7過??

所以麻煩大家重點諗諗:
1. 以後面對鬼的態度和做法。
2. 在機場內面對警犬的boundary。
3. 如何最有效影響機管局正常運作。
4. 如果重新重拾民意,表達對旅客歉意。

香港人加油。
我愛你們。
係班敗家仔唔知姐
贊成!唔好中計呀各位手足,要保持冷靜!
Ok 咁可以
612 721 805 811
push
正常都唔會郁救護同記者
前線自己睇字
同意
推下
係有人叫 但做多少少 行上去拉走d激動既得唔得
睇住金毛一直係記者同救護中間痴實
有女仔叫退又冇人和應
標題同內容好有誤導性
老老實實d 記者 救護 迫住晒 想放人走,拉番佢地走開d都好合理姐
推 絕對要
唔割 但大家齊上齊落
勇武有我地支持既同時可唔可聽下我地既意見
一定要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞