經過今晚之後 覺唔覺前線手足要set返一堆軍規?

2046 回覆
5778 Like 278 Dislike
唔係話分化
個勢係有班MK 好勇好幫得手有大志
但時刻靜係想打警打人
一到和理非回合就控制唔到
大家頭腦冷啲,唔好同對家啲癲狗一樣
記住初心
提提現場 小心有鬼煽動

勇武都俾人捉得七七八八 淨係咩人 你懂的
推推推推爆佢!!!!!
雖然呢場運動係冇大台,但係除咗3之外,個人認為其他都係最後底線,不可越過
可唔可以加條露耳仔,警察係有耳機,black block露耳仔有咩所謂,但警察一定遮住
我無野講 我唔解鎖 我搵律師 唔好凶我 我投訴你
五大訴求,缺一不可 撤回修訂,不撤不散 撤回暴動,釋放義士 警黑勾結,獨立調查 落實承諾,實行普選 光復香港,時代革命 616 721 811
同意
我都覺得唔舒服 可能掂到自己道德底線
你圍 綁 ok 但唔好狂打殺人咁款

唔好活喺網上世界 唔啱聽就block 多d聽現實他世界聲音
有得諗
5. 唔可以攻擊一般平民

呢個太空泛,一般平民有時會主動打途人,應該改成咁

5. 唔可以主動攻擊身份不明嘅途人
根本唔需要捉鬼
鬼一直喺到 個運動都照樣持續
反而由捉鬼起就開始出事
冇錯,尤其搞救護一定係錯誤舉動
同事
如果樓上既手足係真心對場運動好,請你地每個comment前想一想:
1. 我會唔會因為咁,做成極大分化,引起互屌
2. 我呢個comment會唔會令人反感,根本冇人會聽。如果係,可唔可以轉個方式去表述
3. 你係咪真係實行緊「不分化,不割蓆,不篤灰」,「be water, be humble」

錯誤例子:
1. 你地同共產黨/黑社會/黑警冇分別
2. 你地實行緊私刑
3. 今場運動輸到一敗塗地
對唔住手足,你呢d comment同你所謂既黑社會純意氣用事係冇分別,因為根本唔係一個建設性對話,難聽d講句,係零價值

建設性對話例子:
1. 我承認有機係黑警卧底做,但係希望下次可以克制,立即整停條友,否則外國記者見到分唔到個個人係卧底,會影衰國際聲譽
一定係鬼 我哋從來最尊敬佢哋
每次佢哋經過都讓俾佢哋行先同拍手
係黑警先咁憎記者
先會出手
今晚狗拉人完全可以避免,比 d 狗車順利開走就得
咁樣先出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞