『薪火post』BNO 續期資訊(5)

1002 回覆
28 Like 2 Dislike
咁多位巴打,小弟有野想請教下。因為小弟要報海外大學,我有BNO & HKSAR ,我想用BNO 報名,但填FORM 的時候,係要填 "Citizenship"!

咁既情況係咪只可以答 " Hong Kong" ,因為 BNO 持有人,是沒有 "Citizenship"!! 如有錯,請指教。

幫推,我有朋友都係一樣情況,諗住用BNO 報海外大學,但唔知填咩好
咁多位巴打,小弟有野想請教下。因為小弟要報海外大學,我有BNO & HKSAR ,我想用BNO 報名,但填FORM 的時候,係要填 "Citizenship"!

咁既情況係咪只可以答 " Hong Kong" ,因為 BNO 持有人,是沒有 "Citizenship"!! 如有錯,請指教。

幫推,我有朋友都係一樣情況,諗住用BNO 報海外大學,但唔知填咩好

唔係話搏佢唔識分
而係除咗citizenship,place of residence 之外都答british(有得你揀bno道揀bno,冇就揀British)
佢覺得你唔係British佢自然會糾正你,你只係如實跟返你本passport申請,國籍係英籍、只有香港嘅公民權同只有香港居留權
唔洗覺得唔知點填,有咩咪填咩,唔係話身份認同,而係你畀佢嘅document就係passport,要所有嘢都同本passport相乎先得格
利申:個人噉睇,如果申請美國visa,我都會噉填,等佢出error或者有人搵我先算
4 dead including stabbed policeman
and a terrorist

左膠今次情何以堪

why?
左膠今次情何以堪

why?

大愛包容中東狗
左膠今次又有個炸彈要拆
左膠今次情何以堪

why?

大愛包容中東狗
左膠今次又有個炸彈要拆

法國攪到咁大獲左膠咪又係冇事
左膠今次情何以堪

why?

大愛包容中東狗
左膠今次又有個炸彈要拆

法國攪到咁大獲左膠咪又係冇事

不過法國係大愛國家
左膠今次情何以堪

why?

大愛包容中東狗
左膠今次又有個炸彈要拆

但今次單野係亞洲人搞咖喎
左膠今次情何以堪

why?

大愛包容中東狗
左膠今次又有個炸彈要拆

我哋對亞洲人嘅定義同佢哋唔同
左膠今次情何以堪

why?

大愛包容中東狗
左膠今次又有個炸彈要拆

左膠今次情何以堪

why?

大愛包容中東狗
左膠今次又有個炸彈要拆

個個好似係中東佬
左膠今次情何以堪

why?

大愛包容中東狗
左膠今次又有個炸彈要拆

個個好似係中東佬

我無跟貼呢單嘢,呢個係唔係傳聞嘅兇手?

why?

大愛包容中東狗
左膠今次又有個炸彈要拆

個個好似係中東佬

好似係

why?

大愛包容中東狗
左膠今次又有個炸彈要拆

個個好似係中東佬

好似係

咁都叫亞裔

個個好似係中東佬

好似係

咁都叫亞裔

咁中東都係亞洲一部分 你又吹佢唔漲

個個好似係中東佬

好似係

咁都叫亞裔

睇怕佢地 not white not black 就係等於Asian
副簽填漏咗副簽人職業點算?
佢本身係bc holder 就算職業本身都係諗住鳩填
如果佢要我補proof 既點算?
thanks for help
今鋪真係奶西 5月去旅行先搞單咁既野
求救😭😭😭
求救😭😭😭

依家先三月尾,你五月先去旅行,你咁早驚做乜春

你依家做嘅嘢,就係等,無嘢可以做啦,反正佢哋未必會搵你,如果HMPO真係會搵到你,你先再上黎求救啦。

不過填漏副署人資料嘅話,HMPO有機會直接搵你副署人,叫幫你簽嘅人留意電話。
求救😭😭😭

依家先三月尾,你五月先去旅行,你咁早驚做乜春

你依家做嘅嘢,就係等,無嘢可以做啦,反正佢哋未必會搵你,如果HMPO真係會搵到你,你先再上黎求救啦。

不過填漏副署人資料嘅話,HMPO有機會直接搵你副署人,叫幫你簽嘅人留意電話。

多謝解答
其實我5月1號去 希望唔會拖好耐
搏佢批喇唯有

個個好似係中東佬

好似係

咁都叫亞裔

睇怕佢地 not white not black 就係等於Asian

英國人佢哋好似唔叫東亞人做 Asian 架喎
好似會叫返 Japanese/Koreak/chinese

個個好似係中東佬

好似係

咁都叫亞裔

英國人佢哋好似唔叫東亞人做 Asian 架喎
好似會叫返 Japanese/Koreak/chinese

好似你唔會叫大國嘅歐洲人做European,但細國、東歐會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞