『薪火post』BNO 續期資訊(5)

1002 回覆
28 Like 2 Dislike
物料 對比以前係好左定差左?

我個人唔鍾意
因為真係好似好廉價嘅膠
用指甲整會有痕,冇咩質感
以前嗰個有凹凸感
依家嗰個係冇

舊版都唔太好喎 幻想改做硬皮
好似係一月開始再改版,護照唔再印declaration form個簽名,要你收到之後自己簽返上去,所以你依家delcaration form 簽出界佢都唔會理你。

原來真係改左....見你地話咩第一頁要簽名...我仲想講個簽名唔係印左上去架咩

做少樣嘢唔怪得 process 仲快咗啲

我出世紙係 27,June 1997 簽俾我.

你究竟有冇睇晒 doc

我睇哂架

問得你就緊係你睇漏嘢啦,你依家張身份證有寫第一張身份證幾時簽發架嘛,教咗你點睇你又話換證嗰時畀返佢即係你睇漏啦。

無首次簽發日期我哋唔會知你有幾多機會有BN(O),出世紙個日期係無用嘅。

(01-04)

特衰

我個人唔鍾意
因為真係好似好廉價嘅膠
以前嗰個有凹凸感
依家嗰個係冇

舊版好好多喎...摸落有質感。同埋我本48頁膠面bno係會好似老江湖咁合唔埋
其實依家啲英國護照易甩金色會唔會關膠面事
好似係一月開始再改版,護照唔再印declaration form個簽名,要你收到之後自己簽返上去,所以你依家delcaration form 簽出界佢都唔會理你。

原來真係改左....見你地話咩第一頁要簽名...我仲想講個簽名唔係印左上去架咩

自己簽
好彩續左自改

自己簽
好彩續左先改

我個人唔鍾意
因為真係好似好廉價嘅膠
以前嗰個有凹凸感
依家嗰個係冇

舊版好好多喎...摸落有質感。同埋我本48頁膠面bno係會好似老江湖咁合唔埋

係唔係硬皮?

唔係
上面正方影相嗰隻

你究竟有冇睇晒 doc

我睇哂架

問得你就緊係你睇漏嘢啦,你依家張身份證有寫第一張身份證幾時簽發架嘛,教咗你點睇你又話換證嗰時畀返佢即係你睇漏啦。

無首次簽發日期我哋唔會知你有幾多機會有BN(O),出世紙個日期係無用嘅。

(01-04)

特衰

你究竟有冇睇晒 doc

我睇哂架

(01-04)

特衰

共享支那人的繁榮

你究竟有冇睇晒 doc

我睇哂架

(01-04)

特衰

共享支那人的繁榮

無陰功囉
唔好咁啦
大家點睇文翠珊一啓動,scots又嚟叫獨立

我遲下過去體驗下亂局
唔好意思想問下 10. 任何你認為對你的申請有幫助的文件
呢啲都要正本? thanks

呢部份,你自己衡量畀咩佢最好啦,大部份人畀嘅呢類文件都係無用嘅,甚至乎係近乎多餘。其餘嘅可能係寄自己啲成長相片去博唔使副署,咁相就你唔會畀副本架啦。

你想寄啲咩過去?等我哋幫下你眼,如果係無用嘅可以慳郵費。

我諗住寄以前啲學生證同而家職員證彩色副本渣,搏一搏

我個人唔鍾意
因為真係好似好廉價嘅膠
以前嗰個有凹凸感
依家嗰個係冇

新版凹凸唔係都好有feel咩?
舊果個唔係平滑膠?

(01-04)

特衰

共享支那人的繁榮

me too

呢樣真係唔知 自膠
一乘寺賢巴打,你本新BNO個cover 咁似hard cover 嘅?係咪要自己簽名果款?

新護照不嬲都係 hard cover 要簽名
你續翻本就知架啦

Btw 用錯左藍筆簽名係咪會失效?

自膠 宜家先知又改版要自己簽
我寧願係張 form 到簽

呢部份,你自己衡量畀咩佢最好啦,大部份人畀嘅呢類文件都係無用嘅,甚至乎係近乎多餘。其餘嘅可能係寄自己啲成長相片去博唔使副署,咁相就你唔會畀副本架啦。

你諗住用黎證明咩先?樣?身份?定係?
蘇格蘭獨立
蘇格蘭加入歐盟
蘇格蘭接收難民
蘇格蘭爆發反難民浪潮
蘇格蘭退出歐盟
蘇格蘭經濟受創
蘇格蘭回歸聯合王國
LM
蘇格蘭獨立
蘇格蘭加入歐盟
蘇格蘭接收難民
蘇格蘭爆發反難民浪潮
蘇格蘭退出歐盟
蘇格蘭經濟受創
蘇格蘭回歸聯合王國

你諗住用黎證明咩先?樣?身份?定係?

樣同身份都有掛
我諗副簽目的都係證明你係passport個bb啫?
蘇格蘭獨立
蘇格蘭加入歐盟
蘇格蘭接收難民
蘇格蘭爆發反難民浪潮
蘇格蘭退出歐盟
蘇格蘭經濟受創
蘇格蘭回歸聯合王國

再loop落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞