『薪火post』BNO 續期資訊(5)

1002 回覆
28 Like 2 Dislike
脫歐法案已獲女王御准
http://www.bbc.com/news/uk-politics-39282280

大家跟住一齊shout~ dark blue....dark blue....

係英女王有生之年見唔見到brexit?

笑咗 呢句好mean
英女皇分分鐘長命過邵逸夫呀

噉麥玲玲都算過英女王一生衣食無憂大富大貴嘅

真係好準

英女王一個福相
起碼長壽到見到個仔抱孫

係英女王有生之年見唔見到brexit?

笑咗 呢句好mean
英女皇分分鐘長命過邵逸夫呀

噉麥玲玲都算過英女王一生衣食無憂大富大貴嘅

真係好準

英女王一個福相
起碼長壽到見到個仔抱孫

長生不老

睇能住支那高層死晒

仆街鄧死左,老江都近,胡就長命D,習一陣比人推翻又死
97年出世,身份証(04-97)
填咗表,填埋LS-01屋企唔見
特區全彩
身份証前後
副簽相

住址證明,但英文地址中文名
因為真係冇英文名嘅住址證明
係咪無漏野 應該得掛
副簽可唔可以搵身在英國既朋友?
佢去左英國working holiday
我係香港搵唔到人幫我簽
可唔可以寄啲野俾佢 叫佢幫我簽完再寄去交?

我睇左份doc架喇 可能睇漏見唔到有講
大家有冇用過bno申請阿聯酋簽證?

有呀,六年前嘅事

應該唔會享用到佢地D優質服務

冇耐前去完黎
入境係算快嘅,不過佢地d地鐵票務中心嘅人態度好差,售票機永遠都係長龍

上年用過KLIA2
明明分開左兩邊櫃位,一邊大馬公民一邊同外國人
但完全睇唔出邊條隊係排邊度
好彩走果陣唔係用KLIA

btw,醒起排隊果陣有個講廣東話嘅大馬人
問我點解有英國護照

華人唔可以有英國護照?
D人真係好奇怪

咪就係

我答佢:香港喺1997年之前係邊個管
佢就 左,之後冇再問

就算唔係噉嘅原因
就算我係純種移民支那人、支那出世支那生活,移民去邊洗唔洗同你交代?
何況香港同英國有關係,有人有bno、有人有bc添

呢啲問題長話短說,你話父母係英國人咪得囉~ 驚你講完一大輪佢唔明
如果真係apply到
就肯定晨咁早就俾人發現左啦

其實以我記憶係幾年前已經有BN(O)揀

話說上年香港嘅拒簽率係4.61%,BN(O)嘅拒簽率就由2014年開始唔知係抽起咗定係撈埋咗入香港,總之唔見咗BN(O)個數開始香港個拒簽率就一直都無低過3.0%

低唔低過都無關係啦,前美國總領事話免簽只會俾主權國家嘛。
副簽可唔可以搵身在英國既朋友?
佢去左英國working holiday
我係香港搵唔到人幫我簽
可唔可以寄啲野俾佢 叫佢幫我簽完再寄去交?

我睇左份doc架喇 可能睇漏見唔到有講

你唔怕寄失嘅當然可以啦,HMPO唔會理你邊到寄出,佢只係要裡面文件。
如果真係apply到

話說上年香港嘅拒簽率係4.61%,BN(O)嘅拒簽率就由2014年開始唔知係抽起咗定係撈埋咗入香港,總之唔見咗BN(O)個數開始香港個拒簽率就一直都無低過3.0%

台灣唔係免簽證咩?
如果真係apply到

台灣唔係免簽證咩?

咁佢變相承認人地係主權國家丫嘛....
如果真係apply到

台灣唔係免簽證咩?

嘩屌!咁香港咪永遠冇免簽,因為香港嘅主權國家係支那。除非支爆/美國佬轉死性
如果真係apply到

台灣唔係免簽證咩?

嘩屌!咁香港咪永遠冇免簽,因為香港嘅主權國家係支那。除非支爆/美國佬轉死性

施洛登單野之後更加冇可能
特區全彩
身份証前後
副簽相

係咪無漏野 應該得掛

身份證咪有你中文名 點會唔得

HMPO 會睇中文名
特區全彩
身份証前後
副簽相

係咪無漏野 應該得掛

身份證咪有你中文名 點會唔得

HMPO 會睇中文名

上星期四寄speedpost
15號收到

01年過期
Bb相 冇副簽 毒撚真係搵唔到人副簽
證件相笑左少少
銀行信地址證明

希望唔好彈回頭

15號收到

01年過期
證件相笑左少少
銀行信地址證明

希望唔好彈回頭

仲以為15收到新PASSPORT
15號收到

01年過期
證件相笑左少少
銀行信地址證明

希望唔好彈回頭

仲以為15收到新PASSPORT

我都以為係

想問下咁多位Ching
護照國藉係咪揀返united kingdom ?
因為間航空公司無得選British national oversea

yes of cos
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞