『薪火post』BNO 續期資訊(5)

1002 回覆
28 Like 2 Dislike
正寫其實應該係英女王,但由於過去幾十甚至一百年大家都係用英女皇,因此一直沿用至今
最近幫我朋友續翻

本野95年簽發,00年過期,BB相,改左名(好大分別),表格剩係填呀媽嘅名,呀公個名填唔知+解釋
寄埋出世紙正本、改名契正本
有要求副簽,搵左個 BNO holder 簽

8/3寄 speedpost,10/3寄到,12/3 processing,15/3 dispatched,17/3收到

出世紙, 改名契 一定要正本?
寄失左咪仆街

頂 有啲驚寄失 同寄錯
同你差唔多時間 14/3 processing
16定17號dispatched 到而家都未收到sms

岩岩打埋上dhl到問 到今日都冇紀錄有任何收件
使唔使send email 問下英國個邊
定係我太心急

遲上面位巴打一日寄 但今日dhl仲未有收件紀錄

轉咗 dispatch 但係唔記得寄
最近幫我朋友續翻

本野95年簽發,00年過期,BB相,改左名(好大分別),表格剩係填呀媽嘅名,呀公個名填唔知+解釋

8/3寄 speedpost,10/3寄到,12/3 processing,15/3 dispatched,17/3收到

寄失左咪仆街

頂 有啲驚寄失 同寄錯

定係我太心急

唔會掛 不過最驚佢寄錯
決定send email問下佢先
無知一問 現在BNO 係越南需要簽證嗎?

無簽證 / 落地簽證信,你唔會上到機
嚟緊會去沖繩破處 國籍寫返UK定GBR

BNO / GBN
最近幫我朋友續翻

寄失左咪仆街

頂 有啲驚寄失 同寄錯

定係我太心急

可能係dhl問題,我都係dispatched左一日先有sms, 仲要係由LHR開始
你可以email / web HMPO問個dhl track number
你填手提電話有無地區碼
無知一問 現在BNO 係越南需要簽證嗎?

拖左好耐都未的起心肝續

而家好續啦,因著遲啲冇咗件事到時就大鑊
申請緊美帝visa有個好尷尬問題
之前填資料有hkbno揀
但比錢個到淨係得hk/uk揀
我應該揀邊個好
本身揀咗uk
但明明application係hkbno
好似偏hk個面多

UK la
最近幫我朋友續翻

寄失左咪仆街

頂 有啲驚寄失 同寄錯

定係我太心急

或者寄錯比第個[
申請緊美帝visa有個好尷尬問題
之前填資料有hkbno揀
但比錢個到淨係得hk/uk揀
我應該揀邊個好
本身揀咗uk
但明明application係hkbno
好似偏hk個面多

我自己就洗自己腦
萬事都uk/British 行頭
佢有細分先至懷住「你好嘢,識分!」嘅心態揀返BNO
而問居住地、居留權、公民(residence/citizenship)就填香港
佢問得唔清楚係佢問題,所有嘢都係如實申報
拖左好耐都未的起心肝續

趁早續 唔係英國佬又會玩野

UK la

得海關申報表要填國籍

填British

UK la

得海關申報表要填國籍

填British

咁UK 定 British

UK la

得海關申報表要填國籍

填British

British

UK la

得海關申報表要填國籍

填British

咪一樣
不過British型啲
求救
我有本剪左角既bno,初頭以為得呢本, online 申請左交埋錢。
點知隔左幾星期,老母係保險箱搵番本無剪角既新既。
咁但又無得online 改番啲資料,可以點做
請問2個人2份application 一齊寄同一份speedpost 可以嗎?
請問2個人2份application 一齊寄同一份speedpost 可以嗎?

我分開信封擺再入落一個大信封,冇問題已批。
求救
我有本剪左角既bno,初頭以為得呢本, online 申請左交埋錢。

contact form / email

等佢叫你寄
求救

等佢叫你寄

可唔可以寄哂兩本比佢搞
求救

等佢叫你寄

可唔可以寄哂兩本比佢搞

寄咗啲嘢過去未?未嘅寫封信講返就得,剪咗角嗰本唔使寄。
求救

等佢叫你寄

可唔可以寄哂兩本比佢搞

寄咗啲嘢過去未?未嘅寫封信講返就得,剪咗角嗰本唔使寄。

好彩未寄。
咁我寫番封信
Thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞