『薪火post』BNO 續期資訊(5)

1002 回覆
28 Like 2 Dislike
媽呀我得左啦 無副簽
4/3用DHL寄去, 9/3就dispatched
以前個本01年到期, BB樣
份form歸類我個apply係First British passport, 所以有副簽欄, 不過無理到, 就咁簽左個名
文件個到我得舊BNO同住址証明係original, 其他都係copy.
包括我既出世紙, 父母出世紙, 父母結婚證書都係
好彩無去申請結婚證書核證副本 貴到
最後1 take過, HMPO無搵過我

唔記得左多謝各位巴絲
份google doc勁有用 多謝哂

恭喜哂
上網搞 點解填填下要寫埋老豆老母既資料既? 我見其他巴絲都唔洗ga wow
上網搞 點解填填下要寫埋老豆老母既資料既? 我見其他巴絲都唔洗ga wow

又問

又問

你係邊到見到呀

你係邊到見到呀

上網申請填填下有一頁係Parents' details

睇左第一頁既須知都唔知點解

你係邊到見到呀

係咪太耐冇續?
我都有填 仲要填錯阿媽出生年份 不過冇事
爺爺嫲嫲公公婆婆我就冇填哂
Scotland 會點呢

你係邊到見到呀

係咪太耐冇續?

First British passport要填, 好似係
啲紅*真係唔知就additional information寫返原因
幫老母apply個陣呢兩版差唔多吉哂都過到
可唔可以認真少少睇份doc 份doc 肯定有寫first British passport 嘅嘢
可唔可以認真少少睇份doc 份doc 肯定有寫first British passport 嘅嘢

睇左頭一頁冇講=可以問

過咗文太嗰關先

你係邊到見到呀

係咪太耐冇續?

啲紅*真係唔知就additional information寫返原因

Thanks 巴打

過咗文太嗰關先

係咪文太唔畀就叫春都冇用?
而家通常being process 幾多日?上星期四being process 都而家,都唔知係咪有問題
而家通常being process 幾多日?上星期四being process 都而家,都唔知係咪有問題

起碼半年先問啦好冇
幾多人申請我地都唔知格
正常佢可以一個月內搞掂嘅,但發生咩事冇人保證,問我地都冇用格
唔好咁緊張,renew唔好咁趕住用咪慢慢等囉

起碼半年先問啦好冇
幾多人申請我地都唔知格
正常佢可以一個月內搞掂嘅,但發生咩事冇人保證,問我地都冇用格
唔好咁緊張,renew唔好咁趕住用咪慢慢等囉

Sorry
因為見呢排既post 好多人都好似好快咁所以多口問句,唔好意思

你係邊到見到呀

係咪太耐冇續?

我填嗰陣淨係填佢打* 嘅部分,即係老母個名,連老豆個名都無填,因為佢無打* 同grandfather,其他無打*嘅一律無理到,都過到,唔知係咪咁所以佢無叫我要父母結婚證書
頭先我有班強國親戚黎
佢地話唔跟團唔去得日本
會唔會係關住邊個地區事

正常係咁
但實情係佢比錢搵果D代辦簽證人士就有人幫佢呃政府
頭先我有班強國親戚黎
佢地話唔跟團唔去得日本
會唔會係關住邊個地區事

#272有講過

「基本上你晌中國主要城市, 你有房產做抵押, 做個人簽證係冇乜問題.
個D 咩工作證明, 薪單, 求其寫都會寫到. 廢紙黎.」

冇呢啲野咪要迫住跟團去

佢住珠海
應該算主要城市掛
佢都有樓揸手

但係佢話問完之後人地一句就話唔得

係,我有人廣州市戶籍加有層六百幾萬樓渣手都係要跟團。

但佢搵左幫佢搞開簽證人士搞
簽左落來,批文有晒咩旅行社咩團咩機票但實際佢係自由行
頭先我有班強國親戚黎
佢地話唔跟團唔去得日本
會唔會係關住邊個地區事

#272有講過

「基本上你晌中國主要城市, 你有房產做抵押, 做個人簽證係冇乜問題.
個D 咩工作證明, 薪單, 求其寫都會寫到. 廢紙黎.」

冇呢啲野咪要迫住跟團去

佢住珠海
應該算主要城市掛
佢都有樓揸手

但係佢話問完之後人地一句就話唔得

係,我有人廣州市戶籍加有層六百幾萬樓渣手都係要跟團。

但佢搵左幫佢搞開簽證人士搞
簽左落來,批文有晒咩旅行社咩團咩機票但實際佢係自由行

即係同宜家羅湖果邊幫人搞香港L簽一樣
好似成功脫到歐 共享BNO榮耀

新聞?
好似成功脫到歐 共享BNO榮耀

新聞?

有冇話有咩措施保障公民利益?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞