【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (2)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
XZ premium快d出啦
我部XperiaZ就黎捱唔住喇。。。

六月

六月頭出就好
如果唔係就要硬逼食pixel xl
想請教下各位巴打XP好唔好用?
想換手機,筆直$3000樓下,睇完一輪,個spec同樣依家好似都係XP最好。
會常打機 - 皇室同PKM Go

XP for sure

不過PKM Go我驚你倒水電

本身都用緊z3 tablet+尿袋玩,如果到時發現真係唔太OK,先換用返平板玩,依幾日去出機先,謝巴打

如果去胃x出機千其咪加錢換佢隻玻璃mon貼,用左個mon sense得勁差,普通打字揀字都要禁幾次先揀到 仲要加成90蚊
本身仲以為部機有事,今日換返普通mon貼即刻乜時都冇

嘅然OIS都唔會有, 綜合而言應該XZ2唔會有任何一個可比較嘅硬件規格超越XZP? 咁XZ2應該唔會又5XXX

點解你好似咁熟sony手機? 之前見過你話今年2月部新機會有ois 點知又係冇。

btw 你係咪內部人士?? 係既幫我反映下,唔玩雙鏡都加翻個ois落去,冇ois手持拍攝快門要短,iso會高,張相質素唔好。
一係你叫佢地整大塊個sensor啦

今鋪三星8mm都整平ois相機
sony 一定做到平鏡頭啦

s8係 1/2.55 cmos
sony用緊1/2.3

但係s8 1.4um
xzs 仲係1.22um
好似解進光量,正確寫法唔識 ,總之數值愈大愈好

其實sony點解要怕手機鏡頭會打低相機部門呢? 拎rx100 m3 黎計,有排都未打得低啦

問題係人地手機用你個鏡頭都影得好過你自家手機

人地=宣傳sony sensor
自家=打鳩相機部分

仲有依家人人都玩雙鏡, wide/tele ,sony仲行緊單鏡,所以今次s8單鏡我都有d驚訝

雙鏡真係好核突
XA1 出左
定比多少少買x performance 好
XA1 出左
定比多少少買x performance 好

mtk不了
我估6月會出部xzs既s835版
想請教下各位巴打XP好唔好用?
想換手機,筆直$3000樓下,睇完一輪,個spec同樣依家好似都係XP最好。
會常打機 - 皇室同PKM Go

XP for sure

不過PKM Go我驚你倒水電

本身都用緊z3 tablet+尿袋玩,如果到時發現真係唔太OK,先換用返平板玩,依幾日去出機先,謝巴打

如果去胃x出機千其咪加錢換佢隻玻璃mon貼,用左個mon sense得勁差,普通打字揀字都要禁幾次先揀到 仲要加成90蚊
本身仲以為部機有事,今日換返普通mon貼即刻乜時都冇

謝巴打,好彩頭先喺胃x出機之前睇咗你個post先,如果唔係真係會加咗錢

頭先出機之前睇到隔離post講LG G5,喺xxxxlink又見到C7pro平啲,最後去食個tea冷靜考慮之後都係出咗黑色XP

6月點都出新機掛
雖然應該差唔多樣

6月點都出新機掛
雖然應該差唔多樣

我覺得唔會 以Sony嘅出機pattern
係都9月IFA先有
XP邊度買3K???
XP邊度買3K???

出下街喇毒撚

6月點都出新機掛
雖然應該差唔多樣

係都9月IFA先有

9月IFA係zx2
xzs訂已下

六月不會

6月點都出新機掛
雖然應該差唔多樣

係都9月IFA先有

9月IFA係zx2

今鋪三星8mm都整平ois相機
sony 一定做到平鏡頭啦

s8係 1/2.55 cmos
sony用緊1/2.3

但係s8 1.4um
xzs 仲係1.22um
好似解進光量,正確寫法唔識 ,總之數值愈大愈好

其實sony點解要怕手機鏡頭會打低相機部門呢? 拎rx100 m3 黎計,有排都未打得低啦

問題係人地手機用你個鏡頭都影得好過你自家手機

人地=宣傳sony sensor
自家=打鳩相機部分

仲有依家人人都玩雙鏡, wide/tele ,sony仲行緊單鏡,所以今次s8單鏡我都有d驚訝

雙鏡真係好核突

所以一直未加雙鏡
xzs預5698喇

貴得過g6 5998
xzs預5698喇

貴得過g6 5998

Xzp?

6月點都出新機掛
雖然應該差唔多樣

係都9月IFA先有

9月IFA係zx2

IFA應該冇部機規格超越XZP
冇嘅話可以放心換XZP
XZs 個鏡頭係咪突起?
xzs預5698喇

貴得過g6 5998

Xzp?

xzs唔係4998咩
XZs 個鏡頭係咪突起?

玩過XZs 用slow motion mode拍出嚟啲片咁濛咁 仲好似變咗焦咁
但係用one-shot slow motion又好似冇呢個問題
玩過XZs 用slow motion mode拍出嚟啲片咁濛咁 仲好似變咗焦咁
但係用one-shot slow motion又好似冇呢個問題

等擠牙膏更新

等擠牙膏更新

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞