【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (2)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
諗緊出pixel XL,等XZP 定iphone7 plus
有冇師兄俾啲建議
諗緊出pixel XL,等XZP 定iphone7 plus
有冇師兄俾啲建議

補返:去旅行影下相,想係旅行之前出機,6月中去
等XZP出
XZ跌價就買比老母
有冇師兄俾啲建議

補返:去旅行影下相,想係旅行之前出機,6月中去

食第一水貴價冇問題就xzp
有部陳年xperia sp本身刷左ROM,想用flashtool刷返stock嗰陣,on9唔小心刷錯左c5302 rom (我部機係c5303),而家直頭開唔到機/電腦detect唔到,係咪無得救 本身部機壞左想攞部舊機頂住先,點知on9左
有部陳年xperia sp本身刷左ROM,想用flashtool刷返stock嗰陣,on9唔小心刷錯左c5302 rom (我部機係c5303),而家直頭開唔到機/電腦detect唔到,係咪無得救 本身部機壞左想攞部舊機頂住先,點知on9左

硬刷唔返?

硬刷唔返?

flashtool detect唔到可以點救 vol- 插usb都無反應,連電都差唔到

硬刷唔返?

flashtool detect唔到可以點救 vol- 插usb都無反應,連電都差唔到

似真磚

硬刷唔返?

似真磚

Unlock 左未?
唔知刷kernal 得唔得

硬刷唔返?

似真磚

Unlock 左未?
唔知刷kernal 得唔得

unlock左啊,都係嗰句完全detect唔到應該係磚左,算啦都係舊機一部,當教訓自己下次睇真啲先刷
XA $1598 買唔買得過畀呀媽用? 呀媽要細部唔駛多功能

同問

老母用開m4 aqua, 之後話部機有事,
我換部XA 比佢,暫時無乜投訴

但搞到我想買返部XA

XA1

XA1 感覺上冇XA 咁靚,同埋一出又唔知要幾錢
z5 唔夠一年貨仔壞wifi (應該唔係硬件問題)
係咪應該死死氣換XP?
XA $1598 買唔買得過畀呀媽用? 呀媽要細部唔駛多功能

同問

老母用開m4 aqua, 之後話部機有事,
我換部XA 比佢,暫時無乜投訴

但搞到我想買返部XA

XA1

XA1 感覺上冇XA 咁靚,同埋一出又唔知要幾錢

XA1 外型正,但2698太貴了...
LDAC整合落android o
其實而家買舊機黎講, 有人叫我買Xperia™ Z5 Premium
見巴打話820同810好大分別
就見話買Xperia™ X Performance
因為價位相似
嘅然810咁垃圾, 820有無咩心水呀巴打

電話習慣:
成日打機同影相, 想要mon大
XZ Compact
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_xz_compact-8610.php

寧願唔用835 平d

真係難服侍
其實而家買舊機黎講, 有人叫我買Xperia™ Z5 Premium
因為價位相似

電話習慣:

唔揀810 615 650 果堆機就得
因為價位相似

電話習慣:

唔揀810 615 650 果堆機就得

仲有808
XZ Compact
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_xz_compact-8610.php

寧願唔用835 平d

真係難服侍

真係用s820好d 平好多
宜家用s650 只係勉強收貨
XZ Compact

寧願唔用835 平d

真係難服侍

真係用s820好d 平好多
宜家用s650 只係勉強收貨

compact 出821咪得
我都收貨
Sony has contributed more than 30 feature enhancements including the LDAC codec and 250 bug fixes to Android O.

LDAC希望sony 係會收授權費
因為價位相似

電話習慣:

等下xzp喇
而家買唔抵
因為價位相似

電話習慣:

等下xzp喇
而家買唔抵

等緊xzs 出之後入xz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞