【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (2)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
我部Z3開始死死地
宜家應該等新機定有咩sony機推薦
budget 5000到

等xzp

上網睇過好似幾好
但搵唔到定價同出日期
係咪未公佈?

六月,6k up

6k up 又有少少卻步
睇埋佢相機係咪佢講到咁好先決定
我部Z3開始死死地

等xzp

上網睇過好似幾好
但搵唔到定價同出日期
係咪未公佈?

六月,6k up

z5p都6398喇
xzp至少6598
我部Z3開始死死地

等xzp

上網睇過好似幾好
但搵唔到定價同出日期
係咪未公佈?

六月,6k up

z5p都6398喇
xzp至少6598

麻煩哂 咁我等下先 除非部Z3用唔到
我部Z3開始死死地

等xzp

上網睇過好似幾好
但搵唔到定價同出日期
係咪未公佈?

六月,6k up

z5p都6398喇
xzp至少6598

真係周圍都係Gakki post既人
btw xzp 六月頭出?
我部Z3開始死死地

等xzp

上網睇過好似幾好
但搵唔到定價同出日期
係咪未公佈?

六月,6k up

z5p都6398喇
xzp至少6598

就算唔係都差唔多啦
Btw 6千中真係有d卻步
有無人停留左係z2完全唔想換機

我Z3 唔想換
舊核電

here
而家先去買XA ultra係唔係好on9

XA1 U都就出
MTK P20 (勁過625)
4gb ram (P20支援DDR4 ,唔知係呢部係咪)
後置IMX 300 (Z5果粒)
前置OIS IMX 234 (LG G4果粒)

勁左唔少

但係而家買xa ultra二千幾
應該平xa1一千

冇錯,其實我諗住2千幾買部機用算
xa1 ultra預要3千幾?

應該要3千UP

3千蚊唔洗買電子垃圾啦
出面xp先$2998, 行820喎
我部Z3開始死死地

等xzp

上網睇過好似幾好
但搵唔到定價同出日期
係咪未公佈?

六月,6k up

z5p都6398喇
xzp至少6598

sony自己話4-6月
而家先去買XA ultra係唔係好on9

XA1 U都就出
MTK P20 (勁過625)
4gb ram (P20支援DDR4 ,唔知係呢部係咪)
後置IMX 300 (Z5果粒)
前置OIS IMX 234 (LG G4果粒)

勁左唔少

但係而家買xa ultra二千幾
應該平xa1一千

冇錯,其實我諗住2千幾買部機用算
xa1 ultra預要3千幾?

應該要3千UP

3千蚊唔洗買電子垃圾啦
出面xp先$2998, 行820喎

唔明點解出咁多mtk
中階咪出下6係咪幾好
幾時先出新compact機?
x compact個樣好膠,買唔落

9月IFA
Z3+ 係咪未有得升7.0? 如果有要點升

9月IFA

咪講過IFA會出返真旗艦compact機

btw 傳說中嘅6GB RAM無了無了
Z3+ 係咪未有得升7.0? 如果有要點升

https://xpericheck.com
港版未有 有會自己彈出嚟

9月IFA

咁6gb +ois仲有冇

9月IFA

都話無6GB OIS要睇下有無方法放入去先
Sony好注重設計 今次MWC都破例要突鏡
好想由6s plus 轉sony... xzp 又無藍色,xz 又無ois...
好想由6s plus 轉sony... xzp 又無藍色,xz 又無ois...

Xzp係有藍色

Xzp係有藍色

睇錯野

9月IFA

都話無6GB OIS要睇下有無方法放入去先
Sony好注重設計 今次MWC都破例要突鏡

其實都預左冇6GB RAM, 雖然連續三季賺到錢, 但都要KEEP住繼續賺到錢, 而家NAND FLASH價係咁升, 妥協用番4GB RAM都要 (當年Z5工程機一直係4GB最後得3GB)
另外XZP, 話係全年地位最高, 但年尾有部多RAM過佢, 講唔通

Xzp係有藍色

睇錯野

色只係其中一個問題。 xzp 起碼仲有半年先出而且個底極易有指紋, xz 得3gb ram. 驚用用下會lag

好過z5 compact
個部真係成個玩具咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞