2017 MT/GT 集中討論 (4) 幾時有offer

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
仲有新世界個artisan go 即係ac? 玩咩架

我都想問,係咪要走嚟走去
返緊工既巴打 點狂請假in mt

射波

Sick leave?
Dairy Farm係咪出曬offer喇?

同問 wellcome出左未?
海通有無人做完written 有消息?
利申 我無
返緊工既巴打 點狂請假in mt

射波

Sick leave?

緊係啦
DBS GA係唔係出哂offer
JLL個presentation 好難呀媽呀

今次真係屌西

今次真係屌西

點解要比我地做background check

今次真係屌西

點解要比我地做background check

咪臭係
不要再說 俾人撚鳭
想問下有冇去左assessment section既巴絲?我想知個流程大概係點?
想問下有冇去左ncb assessment section既巴絲?我想知個流程大概係點?
冇爸打報左SOCAM ??
想問下仲有冇MT未dead 感覺上我手頭既都fail哂

same here

今年好tough ar.
大Bank, 一係就唔請 (Citi), 一係就請好小 (HSBC, Standard).
MT, 位唔多, 而且無論大小都請小jor. (大嘅好似好啲)
當Demand 少咗, Supply constant/increase = 好容易冇工返
唯一成日聽到有人有offer, 就係Account Big4.
同埋如果讀三大, 有小小expectation就真係好難搵到. (本來以為"冇問題啦",一定得嘅, 同埋個腦淨係諗住 "MTMTMT, BANKBANKBANK")

Me fail jor almost all MT too la. 唯有繼續搵. 就算係contract未做住先囉.
同埋唔好淨係成日都搵MT la LOL.
MT得幾個位姐...

你地有啲乜嘢Fail哂 ar? Property gor d?
命中注定. 係你嘅就係你啦. 加油啦.

今年HSBC請幾多個mt?

其實做bank既officer/contract工 下年再報mt會唔會有優勢 定都係做住big4搵好啲
做banking officer工係咪真係冇乜前途? 做Big4轉唔到工既話 捱落去都好似仲有啲前途 但做officer轉唔到好啲既工真係唔知會點
coach 出左interview
有冇人有

Me
海通有無人做完written 有消息?
利申 我無

我都無
想問下仲有冇MT未dead 感覺上我手頭既都fail哂

same here

今年好tough ar.
大Bank, 一係就唔請 (Citi), 一係就請好小 (HSBC, Standard).
MT, 位唔多, 而且無論大小都請小jor. (大嘅好似好啲)
當Demand 少咗, Supply constant/increase = 好容易冇工返
唯一成日聽到有人有offer, 就係Account Big4.
同埋如果讀三大, 有小小expectation就真係好難搵到. (本來以為"冇問題啦",一定得嘅, 同埋個腦淨係諗住 "MTMTMT, BANKBANKBANK")

Me fail jor almost all MT too la. 唯有繼續搵. 就算係contract未做住先囉.
同埋唔好淨係成日都搵MT la LOL.
MT得幾個位姐...

你地有啲乜嘢Fail哂 ar? Property gor d?
命中注定. 係你嘅就係你啦. 加油啦.

知唔知今年SCB 請幾多?
LF logistics MT 既career day是咪唔去就冇得proceed?
想問下有冇去左ncb assessment section既巴絲?我想知個流程大概係點?

briefing>收文件>鳩等 >present 1分鐘>鳩等 >作文一個鐘>走

HR打左俾我 本身應該有offer
但臨時今個星期五要見啲大粒野

briefing>收文件>鳩等 >present 1分鐘>鳩等 >作文一個鐘>走

Present 得一分鐘係關於咩

HR打左俾我 本身應該有offer
但臨時今個星期五要見啲大粒野

我又死多份 希望你順利有offer啦!
btw 上次ac又話唔洗panel in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞