2017 MT/GT 集中討論 (4) 幾時有offer

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
有無巴絲收到HKT commercial group in?

其實有無人係收唔到 我apt test 有一半都係亂答都收到

我無做一題written 都收到 痴線

個program 可能就好似你個名咁
有冇人見完ura ???

Me 覺得已死

點解???我覺得中中等等 你係咪都兩男一女in ?

因為個女人好西,仲有我in左二十五分鐘就完,有個frd in 左四十分鐘 佢地對我應該都無咩興趣

我都好似大約半個鐘 亦都覺得個女人好西,不過可能佢本身係咁 你個fd好勁嫁?

都幾勁,讀嘅野又比較related所以我都係無機會架啦

兩星期後就知 加油
有無巴絲收到HKT commercial group in?

其實有無人係收唔到 我apt test 有一半都係亂答都收到

做corporate sales 好似唔錯既 聽聞完佐program 就升account manager
有冇人見完ura ???

Me 覺得已死

因為個女人好西,仲有我in左二十五分鐘就完,有個frd in 左四十分鐘 佢地對我應該都無咩興趣

我都好似大約半個鐘 亦都覺得個女人好西,不過可能佢本身係咁 你個fd好勁嫁?

兩星期後就知 加油

佢有同你講幾時通知? 你知唔知幾多人爭幾多個位?

做corporate sales 好似唔錯既 聽聞完佐program 就升account manager

Sales... 跑到數咪有得升,跑唔到就gg
有冇人下星期做TAL apparel assessment?
想問下有冇人收到dairyfarm電話?
我今日收到,係咪已經算派左offer?

電話講咩 咩stream

Congrat
I could not spare time to attend the AC

我corporate brand
話下星期出confirmation detail email比我
話I am the one they are looking for
呢句姐係比左offer我?

巴打幾時收到call架?
有冇人下星期做TAL apparel assessment?

你啱啱收到invitation?

你啱啱收到invitation?

尋日
求神拜佛 offer
有冇巴絲有報仁孚
有冇消息
有冇人知LF logistics, DHL, KERRY 比邊個好D
Logistics MT 真係好似好伏
GOOGLE LOGISTICS MT 好似個個post都係到屌
有冇人知LF logistics, DHL, KERRY 比邊個好D
Logistics MT 真係好似好伏
GOOGLE LOGISTICS MT 好似個個post都係到屌

論規模一定係DHL 最大,
KERRY 人工其實一般般, 始終主要都係LOCAL客
有無人重收到 pccw trainee prog 既 written? e.g. media group
想問下有冇人收到dairyfarm電話?
我今日收到,係咪已經算派左offer?

電話講咩 咩stream

Congrat
I could not spare time to attend the AC

我corporate brand
話下星期出confirmation detail email比我
話I am the one they are looking for
呢句姐係比左offer我?

巴打幾時收到call架?

星期四

Me 覺得已死

兩星期後就知 加油

我仲未in 好緊張 咁快就知有無offer?!
想問下仲有冇MT未dead 感覺上我手頭既都fail哂

same here

兩星期後就知 加油

我仲未in 好緊張 咁快就知有無offer?!

佢無同我講幾時通知 不過佢in咁多人我都係當自己衰左好啲

same here

今年好tough ar.
大Bank, 一係就唔請 (Citi), 一係就請好小 (HSBC, Standard).
MT, 位唔多, 而且無論大小都請小jor. (大嘅好似好啲)
當Demand 少咗, Supply constant/increase = 好容易冇工返
唯一成日聽到有人有offer, 就係Account Big4.
同埋如果讀三大, 有小小expectation就真係好難搵到. (本來以為"冇問題啦",一定得嘅, 同埋個腦淨係諗住 "MTMTMT, BANKBANKBANK")

Me fail jor almost all MT too la. 唯有繼續搵. 就算係contract未做住先囉.
同埋唔好淨係成日都搵MT la LOL.
MT得幾個位姐...

你地有啲乜嘢Fail哂 ar? Property gor d?
命中注定. 係你嘅就係你啦. 加油啦.
過來人分享
如果一間公司有MT同其他GT/functional trainee
咁就記得除左MT 就寧願唔做
入到公司 大家FG 但做二等公民係好辛苦
就算大家表現差唔多 一睇只會睇MT 唔會睇你

利申: banking MT 覺得好多大學生都唔錯 但因為唔係MT而無咩向上爬既機會

same here

大Bank, 一係就唔請 (Citi), 一係就請好小 (HSBC, Standard).
MT, 位唔多, 而且無論大小都請小jor. (大嘅好似好啲)
當Demand 少咗, Supply constant/increase = 好容易冇工返
唯一成日聽到有人有offer, 就係Account Big4.
同埋如果讀三大, 有小小expectation就真係好難搵到. (本來以為"冇問題啦",一定得嘅, 同埋個腦淨係諗住 "MTMTMT, BANKBANKBANK")

Me fail jor almost all MT too la. 唯有繼續搵. 就算係contract未做住先囉.
MT得幾個位姐...

你地有啲乜嘢Fail哂 ar? Property gor d?

巴打咁睇恆生?

same here

MT得幾個位姐...

巴打咁睇恆生?

恆生final in 有無tips

same here

MT得幾個位姐...

巴打咁睇恆生?

恆生final in 有無tips

ching 咩department 去到final in
過來人分享
如果一間公司有MT同其他GT/functional trainee
咁就記得除左MT 就寧願唔做
入到公司 大家FG 但做二等公民係好辛苦
就算大家表現差唔多 一睇只會睇MT 唔會睇你

利申: banking MT 覺得好多大學生都唔錯 但因為唔係MT而無咩向上爬既機會

冇計架 mt得咁少位
唔通其他有都唔做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞