2017 MT/GT 集中討論 (4) 幾時有offer

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
有無人有Nielsen / Meltwater 消息

Meltwater 好伏,呢個已經係佢第二round 請人,我二月已經in過佢final round,佢final in 先居然話有機會一個都唔會請。最後我唔知佢有冇請過人,但依家又請人,大家小心佢玩完一大輪又係一個都唔請
HKA收到tour 十拿九穩? 多唔多人收到?

呢到
絲打你都收到?

好多人都收到? 係咪一定要去架? 收到即係入硬final啦

唔清楚幾多人收到呀
佢話去唔去都得

At least 30-50 la I think.
Here dou yau 4 lor.

雖然係咁講 但夠膽唔去咩
HKA收到tour 十拿九穩? 多唔多人收到?

呢到
絲打你都收到?

好多人都收到? 係咪一定要去架? 收到即係入硬final啦

唔清楚幾多人收到呀
佢話去唔去都得

At least 30-50 la I think.
Here dou yau 4 lor.

雖然係咁講 但夠膽唔去咩

你係咪都收到呀
有無人知hkbn gtt請幾多人?

同問

2個
有無人有Nielsen / Meltwater 消息

Nielsen in 完一個星期
有冇人知IBM CbD(consulting) 出左offer 未
同埋sino 有冇人有gp in
有無巴打已in JLL final round?
我未有 係咪交完ppt都未必有得in
想問下有冇人收到dairyfarm電話?
我今日收到,係咪已經算派左offer?

電話講咩 咩stream
有無巴絲有九巴MT消息?3月頭in完final in後都未有聲氣,係唔係收得皮

同問

巴打你係幾號in?

3月1 你呢a巴?

都係3月1
Received aahk reject email... bye guys
Received aahk reject email... bye guys

mt? 已經完晒所有stage?

同問

2個

得咁少 但係佢介紹單張有7個人分享嫁喎

mt? 已經完晒所有stage?

收到ac email
唔知係咪最後一個stage 定仲有panel interview
有冇聽日去ncb既朋友?

兩年前出左offer
不過reject左
當時仲有既offer係恒隆

報過3間big4 除左PWC
Fail哂

現職跨國公司MT
Retail industry

有咩想問都可以幫下大家手

岩岩收到ncb assessment session
想問會大概做咩同written點考

好唔好pay就唔知 但係就好浪費時間
去兩個半鐘 得一分鐘interview
同60分鐘written test一中一英題目
之後仲有兩個stages-Group In同 Individual In

佢電話話個日有活動仲以為要玩下game
1分鐘可以點in?

佢有六條題目比你抽其中一條
一分鐘準備時間 再用一分鐘廣東話作答

Congrat
I could not spare time to attend the AC
孝感動天 dbs打左黎啦終於

恭喜 代問幾錢人工

Congrat
I could not spare time to attend the AC

我corporate brand
話下星期出confirmation detail email比我
話I am the one they are looking for
呢句姐係比左offer我?
孝感動天 dbs打左黎啦終於

恭喜 代問幾錢人工

GA?

Congrat

我corporate brand
話下星期出confirmation detail email比我
話I am the one they are looking for
呢句姐係比左offer我?

Congrats
上商好似仲未打來去interview,我見到有人話已經有interview,唉

i know that feel bro, 我月頭做ap test的..

同問

2個

得咁少 但係佢介紹單張有7個人分享嫁喎

個talk 有人問咗
今年係2個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞